Cep telefonu alan daraltmasıyla tespit edildi: Narin'den 13 dakika sonra amca ve nevzat yan yana

Cep telefonu alan daraltmasıyla tespit edildi: Narin'den 13 dakika sonra amca ve nevzat yan yana

Narin Güran cinayetinde cep telefonu sinyallerinin net bilgileri dosyaya girdi. Amca Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar'ın, Narin'in 15.15'teki son kamera görüntüsünden 13 dakika sonra buluştukları ortaya çıktı. Narin'in son görüntüsünden kısa süre sonra öldürüldüğü değerlendiriliyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayetiyle ilgili soruşturma derinleşiyor. Olayın çözülmesi için askeri üs bölgesindeki kameraların yanı sıra köydeki güvenlik kameralarına ait görüntüler TÜBİTAK tarafından detaylı incelemeye alındı.

Özellikle Şahin Gözü adı verilen askeri kamera görüntüleri, olayın çözümünde kritik bir rol oynuyor.

NEVZAT'IN GÖRÜNTÜSÜ ELE GEÇTİ

Daha önce askeri üs bölgesine ait olan Şahin Gözü kamerasına ait görüntüler TÜBİTAK tarafından 6 kişilik ekiple incelenirken ilk bulgular da gelmeye başladı. Nevzat Bahtiyar’ın, Narin’in cesedini taşıdığı anları itiraf etmesinin ardından, bu görüntülerin de söz konusu itirafla örtüştüğü ortaya çıktı. Aynı bölgedeki bir diğer kamera da, iki kişinin dere kenarında bulunduğunu tespit etti.

AMCA VE NEVZAT YAN YANA

Cinayete dair yeni bulgular sadece kamera görüntüleriyle sınırlı kalmadı. Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre; amca Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın cep telefonlarının sinyal verileri incelendi ve ilk olarak saat 15.21'de aynı bölgede yakınlaşmaya başladıkları görüldü.

Alan daraltma çalışmasında ikilinin saat 15.28 ila 15.46 arasında yan yana geldiği verilerine ulaşıldı. Verilere göre Salim ve Nevzat'ın 18 dakika boyunca yan yana oldukları düşünülüyor.

NARİN’İN GÖRÜNTÜSÜNDEN 13 DAKİKA SONRA BULUŞMA

Narin Güran, olay günü en son 15.15’te okulun güvenlik kamerasına yakalanmıştı. Bu görüntüden sadece 13 dakika sonra amca Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın bir araya geldiği tespit edildi. Bu buluşmanın, Narin’in kısa süre içinde öldürülmesine dair önemli bir ipucu olabileceği düşünülüyor.

GÖRMEMESİ GEREKEN BİR ŞEYE Mİ ŞAHİT OLDU?

Soruşturmada elde edilen tüm veriler, Narin’in kısa sürede öldürüldüğünü ortaya koyuyor. İddialar, genç kızın görmemesi gereken bir olaya şahit olduğu için öldürüldüğü yönünde. TÜBİTAK’ın görüntü analiz raporu, cinayetin aydınlatılmasında kilit rol oynayacak. Yetkililer, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN