Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı: İstanbul'da 650 bin bina risk altında

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı: İstanbul'da 650 bin bina risk altında

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Türkkan, Türkiye'nin deprem riski en yüksek ülkelerden biri olduğunu bir kez daha hatırlattı. İstanbul'da yaklaşık 650 bin binanın depreme karşı dayanıksız olduğu belirten Türkkan, yaşanabilecek büyük bir depremde çok sayıda binanın yıkılabileceği uyarısında bulundu. Türkkan, ülkemizin coğrafi konumu nedeniyle sık sık depremlerle karşı karşıya kaldığını ve bu durumun riskleri artırdığını vurguladı.

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye'nin deprem riski en yüksek ülkelerden biri olduğunu bir kez daha vurgulayarak, İstanbul'da yaklaşık 650 bin binanın depreme karşı dayanıksız olduğunu açıkladı. Türkkan, Türkiye'nin depremlerden ciddi şekilde etkilenebilecek bir coğrafi yapıya sahip olduğunu söyledi.

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Türkkan, konut ve yapıların risk durumuna dikkati çekerek şu açıklamalarda bulundu:

ÜLKEMİZDEKİ KONUTLARIN YÜZDE 80'E YAKINI DEPREM RİSKİ ALTINDA

"Ülkemizdeki konutların yüzde 80'e yakını deprem riski altında. Dolayısıyla binamızı nerde yaparsak yapalım, şehir şehir ayırmak yerine bir bütün olarak düşünüp depreme dayanıklı olacak şekilde dizayn etmek zorundayız. Ülkemizin durumu bu haldeyken maalesef depremlerde acı tablolarla karşı karşıya kalıyoruz."

Türkkan, depremlerin insanlığı, geleceği ve ekonomiyi doğrudan etkilediğine dikkati çekti.

"TOPYEKÜN BİR ÇÖZÜM ÜRETMEMİZ LAZIM"

Depremler için İstanbul özelinde önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Türkkan, şöyle konuştu:

"İstanbul ve Marmara Bölgesi deprem için şu anda en çok konuşulan yer. Buralarda eski yapılar çok fazla. Yapılan tespitlere göre yaklaşık 650 bin binada risk olduğu belirleniyor. Durum bu haldeyken mutlak suretle topyekün bir çözüm üretmemiz lazım. Hükümeti, devleti, belediyesi ve vatandaşıyla bunun bilincine varıp hızlı adımlar atılması gerekiyor. Kentsel dönüşümle beraber güçlendirilebilir durumdaki binaları güçlendirerek hızlı şekilde riskli durumdan çıkarmamız gerekiyor."

Türkkan, İstanbulluların yaşadıkları binalarında performans analizi yaptırarak deprem sırasında ortaya çıkabilecek sonuçları öngörebileceğini anlattı. Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığınca İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan Yarısı Bizden Kampanyası'nın tüm İstanbul'da yakından takip edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN