Ne yufka ne el açması....Krep hamurundan pratik yapılıyor! İşte orijinali aratmayan ıspanaklı krep gözleme tarifi

Ne yufka ne el açması....Krep hamurundan pratik yapılıyor! İşte orijinali aratmayan ıspanaklı krep gözleme tarifi

Gözleme, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle sabah kahvaltılarının ve çay saatlerinin baş tacı olan gözlemeyi hazırlamak, kimi zaman zahmetli olabilir. Ancak krep hamurundan yapılan pratik gözleme tarifiyle, bu lezzeti çok daha hızlı ve kolay bir şekilde sofralarınıza getirebilirsiniz.

Kahvaltılar, günün en önemli öğünlerinden biri olarak bilinir. Ancak sıradan kahvaltılar, zamanla sıkıcı hale gelebilir. İşte tam da bu noktada, mutfağımızın vazgeçilmezlerinden olan gözleme, sabah sofralarınıza renk katmaya geliyor. Ancak bu gözleme, bildiklerinizden biraz farklı! Krep hamuruyla hazırlanan bu gözleme tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek. Üstelik dilediğiniz iç malzemelerle kişiselleştirebilir, sofranızı zenginleştirebilirsiniz.

MALZEMELER

2 su bardağı su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1,5 su bardağı un

İç malzemesi için;

100 gram ıspanak ince doğranmış

Küçük bir kase beyaz peynir

Tuz

Karabiber

Pul biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

hq720.jpg

YAPILIŞI

  1. İç malzemesi için; bütün malzemeleri karıştırıp hamurun içine yayın.
  2. Derin bir kabın içine su, sıvı yağ ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzerine unu ilave edip güzelce çırpın, pürüzsüz olacak şekilde.
  3. Yapışmayan krep tavamızı ocağa alıp ısıtıyoruz. Bir kepçe hamurdan döküp her yerine eşit şekilde yayıyoruz. Hamur hafif pişince ters çevirip iç harcından bir kenarına yayıyoruz ve kapatıyoruz.
  4. Altı hafif kızarınca ters çevirip altını pişiriyoruz. Üzerine hafif tereyağı sürüyoruz.
  5. Hamurunuz bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz, sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN