YouTube'dan o sanatçıların şarkıları kaldırıldı! Adele, Ariana Grande, Nirvana ve daha bir çoğu: Sebebi açıklandı

YouTube'dan o sanatçıların şarkıları kaldırıldı! Adele, Ariana Grande, Nirvana ve daha bir çoğu: Sebebi açıklandı

YouTube, o sanatçıların şarkılarını platformdan kaldırdı! Adele, Ariana Grande, Nirvana ve daha bir çok isim... Peki neden? İşte sebebi...

Geçtiğimiz hafta sonu, YouTube kullanıcıları büyük bir sürprizle karşılaştı. Popüler müzik içerikleri, platform tarafından ani bir kararla ABD'deki izleyiciler için erişime kapatıldı. Adele, Ariana Grande, Green Day, Nirvana, Bob Dylan ve R.E.M. gibi dünya çapında tanınan sanatçıların şarkıları, artık ABD'de YouTube üzerinden izlenemiyor.

YOUTUBE NEDEN ŞARKILARI ENGELLEDİ?

YouTube Arka Planda Çalma, Oynatma (iOS ve Android İçin) - Tamindir

Bu beklenmedik engellemelerin arkasında, YouTube ve müzik lisanslama kuruluşu SESAC arasındaki anlaşmazlık yatıyor. SESAC, binlerce sanatçının telif haklarını ve performans gelirlerini yöneten güçlü bir organizasyon olarak biliniyor. YouTube tarafından yapılan açıklamaya göre, iki taraf arasındaki mevcut lisans anlaşması sona erdi ve yeni bir anlaşma sağlanamadı.

SADECE RESMİ VİDEOLAR DEĞİL, HAYRAN YAPIMI KLİPLER DE ETKİLENDİ

YouTube'un 19. yılında en çok kazanan YouTuberlar - Balıkesir Haberleri

Engelleme kararı, yalnızca sanatçıların resmi müzik videolarıyla sınırlı kalmadı. SESAC lisansı altında olan her türlü müzik, platformda erişime kapatıldı. Bu durum, hayran yapımı videoları ve cover versiyonları da içeriyor. YouTube’un bu hamlesi, platformdaki müzik severleri derinden etkiledi ve geniş bir kesimde rahatsızlık yarattı.

YouTube, kullanıcıların tepkilerini hafifletmek amacıyla, SESAC ile görüşmelerin devam ettiğini ve sorunu çözmek için çalışıldığını belirtti. Ancak, sorunun ne zaman çözüleceğine dair kesin bir tarih verilmedi. Sektör kaynakları ise mevcut anlaşmanın aslında gelecek hafta sona ereceğini ve erken engellemelerin bir pazarlık stratejisi olabileceğini öne sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN