Kimin parası varsa altın alsın! Ne bankalar ne ekonomistler... Kuyumcular zirvenin geleceği tarihi açıkladı

Kimin parası varsa altın alsın! Ne bankalar ne ekonomistler... Kuyumcular zirvenin geleceği tarihi açıkladı

Kimini parası varsa hemen altın alsın! Ne bankalar ne de ekonomistler açıkladı! İşin birebir içinde olan kuyumcular, altında zirvenin görüleceği tarihi açıkladı...

Batman’daki kuyumcular, Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz indirimiyle birlikte altın fiyatlarının tekrar yükselişe geçtiğini belirterek, bu durumun altına olan güveni artırdığını ifade ediyor. Vatandaşların, altın fiyatlarındaki artış nedeniyle yatırımlarını yönlendirdiklerini dile getiren esnaf, altına olan talebin her geçen gün arttığını vurguluyor.

ALTIN FİYATLARINDA ARTIŞ BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

Gram altın tüm zamanların zirvesinde - Balıkesir Haberleri

Altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde daha da artacağı öngörüsünde bulunan kuyumcular, vatandaşlara altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyor. Küresel gelişmelerin yanı sıra ABD’deki faiz düşüşlerinin altın fiyatlarındaki yükselişi hızlandırdığına dikkat çekiliyor.

ALTIN GÜVENLİ LİMAN OLMAYA DEVAM EDİYOR

Altın fiyatları yükselecek mi yoksa düşecek mi? İşte altın yorum ve değerlendirmeleri! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Batmanlı kuyumcu Eyüp Başaran, altın fiyatlarındaki artışın temel sebebinin Amerikan Merkez Bankası’nın faiz indirimleri olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Bunun tek bir sebebi vardır, Amerikan Merkez Bankasının faizleri aşağı çekmesiyle ve bütün paranın onsa yönelmesiyle bu oldu. Artık dünya bir köy gibi olmuş. Ortadoğu savaşları da etkiliyor bunu. Ukrayna, Rusya savaşı da etkiliyor. Dünyadaki piyasanın dalgalanma sebeplerinden biri de bunlardır ancak son günlerde altındaki yükselişin yegâne sebebi Amerika'daki faizlerin aşağı inmesinden kaynaklanmaktadır.”

Başaran, altının hâlâ en güvenilir yatırım aracı olduğunu vurgulayarak, "Külçe altın 3 bin 60 bandında gidip geliyor. 22 ayar bilezik satışlarımız an itibariyle 2 bin 850'lerdedir. Altın çok yükselmiş. Allah evlenecek kişilerin yardımcısı olsun. Piyasa şu an dalgalı. Bir saat, bir saati tutmuyor. Şu an her şeye rağmen en güvenilir liman yine altındır. Dolara itibar gittikçe azalıyor. Bu gidişatla altının daha da yükseleceğine inanıyoruz" dedi.

ALTINA TALEP ARTIYOR

Çeyrek altın üretimi 2023'te yaklaşık 18 milyon adet oldu

Bir diğer kuyumcu Behçet Daş da, altın fiyatlarının zirveye ulaştığını ve faizlerin daha da düşmesi halinde altının yükselmeye devam edeceğini belirtti. Daş, “Faizler düşerse altın daha da yükselecektir. Altın yükseldiği zaman insanlarımız daha fazla altın almaya çalışıyor. Piyasa şu anda iyidir. Çeyrek fiyatı şu anda 5 bin 100 lira bandındadır, yarım 10 bin 200 civarındadır, bilezik fiyatı da 2 bin 850 civarındadır. Altına talep var. İnsanlarımız yavaş yavaş altın almaya başladılar. Altın fiyatları daha da yükselecektir. Altın 3 bin liraya dayandı. Bu şekilde giderse yılsonu gram bazında 3 bin 200, 3 bin 300 lirayı bulur. Kimin parası varsa altına yatırım yapsın. Yaparlarsa kârlı çıkarlar” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN