Sektörde büyük deprem! Türkiye'nin tarım devi iflas ediyor: Borcu 1 milyarı aştı

Sektörde büyük deprem! Türkiye'nin tarım devi iflas ediyor: Borcu 1 milyarı aştı

İflas haberleri Türkiye'nin dört bir yanından gelmeye devam ediyor! Sektörde büyük deprem: Türkiye'nin tarım devi iflas ediyor, borcu 1 milyarı aştı...

Türkiye’nin tarım sektöründeki önemli oyuncuları arasında yer alan üç büyük şirket, geçtiğimiz aylarda konkordato talebinde bulundu. HalkTV'nin haberine göre 200 milyon TL sermayeli Platin Kimya Mümessillik ve Dış Ticaret A.Ş., 10 milyon TL sermayeli Laris Tarım Ürünleri İthalat ve Ticaret Ltd. Şti. ve 1 milyon TL sermayeli Kaya Beşeri İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına yapılan bu başvuru, şirket sahipleri Murat Zavaro, İzzet Zavaro ve Avram Zavaro'yu da içeriyordu.

3 AYLIK MÜHLET KARARI VERİLMİŞTİ

platin-kimya.jpg

Başvuru sonrası, mahkeme bu üç şirkete ve sahiplerine yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı vermişti. Ancak yargı süreci devam ederken, gelen bir ihbar üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 21 Mayıs 2024 tarihinde Antalya’daki fabrikanın faaliyetleri durduruldu. Bu gelişme, şirketlerin yaşadığı mali sıkıntıları daha da derinleştirdi.

1 MİLYAR TL'Yİ AŞAN BORÇ YÜKÜ

19 Eylül tarihli konkordato komiseri raporuna göre, şirketlerin toplam borç miktarının 1 milyar TL’yi aştığı ortaya çıktı. Borç yükünün artması, şirketlerin yeniden yapılandırma talebini daha da kritik bir hale getirdi. Ancak İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçen cuma günü yapılan kritik duruşmada, konkordato başvurusunu geri çevirdi.

KONKORDATO BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Foto - 1 milyarı aşkın borcu var! Türkiye'nin tarım kralı iflas ediyor

Mahkeme, yalnızca şirketlerin değil, aynı zamanda bu şirketlerin borçlarına kefil olan üç ismin de konkordato taleplerini reddetti. Ayrıca şirketler üzerindeki tedbir kararları kaldırılırken, konkordato komiseri heyetinin görevine de son verildi.

FABRİKANIN FAALİYETLERİ HÂLÂ DURDURULMUŞ DURUMDA

Bakanlık tarafından faaliyetleri durdurulan fabrikanın, konkordato komiseri raporunun sunulduğu 19 Eylül’e kadar kapalı kaldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN