İstanbul'da taş üstünde taş kalmayacak! Korkutan rapor ortaya çıktı: Sağlam bina kalmayabilir

İstanbul'da taş üstünde taş kalmayacak! Korkutan rapor ortaya çıktı: Sağlam bina kalmayabilir

İstanbul'da yaşayan vatandaşları korkutan rapor! Taş üstünde taş kalmayacak! O rapor ortaya çıktı! Sağlam bina kalmayabilir! İşte ayrıntılar...

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye'nin deprem riski en yüksek ülkeler arasında yer aldığını bir kez daha hatırlatarak, İstanbul’da yaklaşık 650 bin binanın depreme dayanıklı olmadığını açıkladı. Türkkan, ülkedeki konutların büyük bir bölümünün deprem riski taşıdığına dikkat çekerek, bu durumun acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.

KONUTLARIN YÜZDE 80'İ DEPREM TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

İstanbul'un o ilçeleri Barcelona'yı bile solladı! En çok değerlenen 5 ilçe: Kira ve konut fiyatları uçtu

Sinan Türkkan yaptığı açıklamada, Türkiye'deki binaların yaklaşık yüzde 80'inin deprem riski altında olduğunu belirterek, “İstanbul ve Marmara Bölgesi deprem için şu anda en çok konuşulan yer. Buralarda eski yapılar çok fazla. Yapılan tespitlere göre yaklaşık 650 bin binada risk olduğu belirleniyor” dedi.

İSTANBUL’DA 650 BİN BİNADA BÜYÜK RİSK

TMMOB'dan korkutan İstanbul depremi raporu - Haberler

Türkkan, özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin deprem tehlikesi altında olduğuna işaret ederek, eski yapıların oldukça fazla olduğuna dikkat çekti. Yapılan incelemelere göre İstanbul'da yaklaşık 650 bin binanın depreme karşı dayanıksız olduğunu belirten Türkkan, "Durum bu haldeyken mutlak suretle topyekün bir çözüm üretmemiz lazım. Hükümeti, devleti, belediyesi ve vatandaşıyla bunun bilincine varıp hızlı adımlar atılması gerekiyor. Kentsel dönüşümle beraber güçlendirilebilir durumdaki binaları güçlendirerek hızlı şekilde riskli durumdan çıkarmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

BİNALARIN PERFORMANS ANALİZİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Türkiye 150 ülkeyi geride bıraktı! Konut fiyat artışında İstanbul zirvede - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

İstanbulluların yaşadıkları binalarda deprem performans analizleri yaptırmalarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Türkkan, bu analizlerin olası bir depremde yaşanacak sonuçları öngörmek açısından kritik olduğunun altını çizdi. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan “Yarısı Bizden” kampanyasının dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti.

DEPREMLERE KARŞI HIZLI VE ETKİLİ ÇÖZÜMLER GEREKİYOR

Türkiye'nin deprem gerçeği ile yaşadığına dikkat çeken Türkkan, bu büyük riskin hem insan hayatı hem de ekonomi üzerinde ciddi etkiler yaratabileceğini söyledi. Depremlere karşı hızlı ve etkili adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Türkkan, kentsel dönüşüm ve yapı güçlendirme projelerinin öncelik haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN