CHP'li Adıgüzel'den 100 kilometrelik 'fındık yürüyüşü'

CHP'li Adıgüzel'den 100 kilometrelik 'fındık yürüyüşü'

Ülke genelinde çiftçilerin maliyetlerinin yüksek alım fiyatlarının ise düşük olması nedeniyle tepki ve eylemler sürüyor. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de fındık yetiştiricisinin sorunlarına dikkat çekmek için 100 kilometrelik yürüyüş başlattı.

Pahalılığın sebebi olarak bakkalların, marketlerin yaptığı fiyat artışlarını gösteren hükümet, tarladaki yangının sorumlusu olarak da çiftçiyi işaret etti. 85 milyonun sofrasını krize sokan ‘tarımdaki politikasızlık’ sürerken, üretici patlayan maliyetler yüzünden tarlasını ekemez hale geldi. Çiftçiler ürettiği ürünleri maliyetini karşılamadığı için yola dökerken çiftçiye destek eylemlerine bir yenisi daha eklendi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındık yetiştiricisinin sorunlarına dikkat çekmek için Gürgentepe'deki fındık bahçesinden yola çıkarak Çamaş, Fatsa, Perşembe ilçeleri üzerinden Ordu'nun merkezine doğru 100 kilometrelik yürüyüşe başladı.

yeni-proje-003.jpg

Adıgüzel, fındık yetiştiricisinin sorunları ve tarım alanlarının iktidar eliyle maden sahasına dönüştürülmesine dikkat çekti. Adıgüzel'e CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, partililer ve çiftçiler de eşlik ediyor.

"Fındık da bizim, toprak da bizim, istilaya ve işgale son" ve "Karadan denize özgür Karadeniz, tam bağımsız Türkiye" sloganlarıyla başlayan yürüyüş, Adıgüzel'in Gürgentepe'deki fındık bahçesinden başlayıp Çamaş, Fatsa, Perşembe ilçeleri üzerinden Ordu il merkezine kadar devam edecek.

yeni-proje-2-005.jpg

Adıgüzel, yol üstündeki bahçeleri ve köyleri de ziyaret edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN