Bafra Ovası’nın verimli lezzeti! Hasat sonrası servet kazandırıyor! 3 renk gören şaşıp kalıyor

Bafra Ovası’nın verimli lezzeti! Hasat sonrası servet kazandırıyor! 3 renk gören şaşıp kalıyor

Samsun'un verimli topraklarında yetişiyor hasat sonrası üreticisine büyük kazandırıyor. Bafra ovasında 1000 dekarlık alanda üretilen rengarenk ürünleri görenler şaşkınlığına engel olamıyor. Bu ürünü eken üretici adeta bir servet kazanıyor.

Samsun'un Bafra Ovası'nda yaklaşık 1000 dekarlık alanda üretimi yapılan renkli karnabaharda hasat süreci tamamlandı. Kestiğimiz sene büyük bir gelir kapısı olarak görülen renkli karnabahar çiftçinin bu yılda yüzünü güldürüyor. Bu yıl daha fazla renkli karnabahar üretimi yapmak için çalışmalarını hız veren üreticiler adeta bir servet kazanıyor. Hasadı sonbahar ayında yeniden yapılacak olan ürünlerin hasat sürecinin de şenlik kafasında geçeceği belirtildi.

KARNABAHARIN FAYDALARI NELERDİR?

1. Antioksidan İçeriği: Antioksidan açısından zengin bir ürün olan karnabahar, vücudu serbest radikallere karşı korumaktadır.

2. Sindirim Sistemi Sağlığı: Sindirim sağlığını destekleyen karnabahar lif açısından zengin olması nedeniyle kabızlık sorununun önüne geçer.

Karnabaharlar renklendi, talebe yetişemiyorlar - Son Dakika

3. Kilo Kontrolü: Küçük olması ve lif açısından zengin olması nedeniyle karnabahar kilo kontrolüne destek sağlar.

4. Kardiyovasküler Sağlık: Yüksek oranda folat içeren karnabahar kalp sağlığını desteklerken Kan damarlarını korumaktadır.

5. Bağışıklık Sistemi: Bağışıklık sistemini güçlendiren karnabahar C vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra hastalıklara da karşıda direnci arttırır.

6. Kanser Riskini Azaltma: İçerisinde yer alan sulforafan sayesinde kanser riskini azaltma özelliğini de kendisine saklar.

Samsun'un Bafra Ovası'nda renkli karnabahar - Güncel - Gazete Gerçek

7. Göz Sağlığı: A vitamini açısından zengin bir İçeriğe sahip olan karnabahar göz sağlığını korurken görme yeteneğini de destekler.

8. Kemik Sağlığı: Kalsiyum ve vitamin K içeren karnabahar, kemik sağlığını destekler ve osteoporoz riskini azaltır.

9. Anti-Enflamatuar Etki: Karnabaharın içerisinde bulunan glukozinolatlar vücuttaki iltihaplanmanın önüne geçer.

10. Saç ve Cilt Sağlığı: Karnabahar içeriğinde yer alan vitaminler saç ve cilt sağlığını desteklerken güzelliğini de korumaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN