Ayhan Bora Kaplan dosyası 5 yıl önce kapatıldı! Soruşturmayı yürüten Yüksel Kocaman

Ayhan Bora Kaplan dosyası 5 yıl önce kapatıldı! Soruşturmayı yürüten Yüksel Kocaman

Gazeteci Barış Pehlivan, beş yıl önce Ayhan Bora Kaplan hakkında yapılan ‘suç örgütü’ ihbarını ve dosyanın kapatıldığını yazdı. Pehlivan, o dönemde bu soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koltuğunda şu anda Ayhan Bora Kaplan’la ilişkili olmakla suçlanan Yüksel Kocaman’ın oturduğunu belirtti.

Silahlı organize suç örgütü kurmaktan yargılanan Ayhan Bora Kaplan davası gündemden düşmezken, Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında, dava dosyasına giren ve Kaplan’ın suç kaydının yer aldığı MASAK raporunda kapatılan “2019/131411" numaralı dosyadan bahsetti.

Tekirdağ Cezaevi’nde hapis yatan T.A. adlı kişinin Ankara’da faaliyet gösteren suç örgütlerine ilişkin verdiği ifadede Ökkeş, Kırıklar, Varişler örgütlerinin isminin yanı sıra Bora Kaplan’ın da ismini verdiğini aktaran Pehlivan, “Yani, bundan beş yıl önce, Ayhan Bora Kaplan ile yapılan bir ‘suç örgütü’ ihbarından bahsediyorum” diye yazdı.

'BEŞ YIL ÖNCE BULUNAMADI BUGÜN NASIL BULUNDU?'

Ayhan Bora Kaplan’ın birinci şüpheli olduğu bu dosyanın 4 Kasım 2019’da kapatıldığını belirten Pehlivan, o dönemde bu soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koltuğunda şimdi Ayhan Bora Kaplan’la ilişkili olmakla suçlanan Yüksel Kocaman’ın oturduğuna işaret etti.

Pehlivan, “Sahi... Polisin ve savcının beş yıl önce bulamadığı suçlar bugün nasıl bulunabiliyor da MASAK raporuna girebiliyor? Siz yoksa suç örgütünün sadece silahı mı var sanıyorsunuz?” sorularını sordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN