Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu'dan Meclis'te yemin

Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu'dan Meclis'te yemin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum ile Sağlık Bakanlığına atanan Kemal Memişoğlu, TBMM'de yemin ederek görevlerine başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yeniden atanan Murat Kurum ile Sağlık Bakanlığına atanan Kemal Memişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen yemin töreniyle görevlerine resmen başladılar.

MURAT KURUM: HER ZAMAN EN İYİSİNİ YAPMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ

Bakanlıktaki devir-teslim töreninin ardından TBMM'ye gelen Murat Kurum, Genel Kurul Salonu'na girmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Nasip oldu, yeniden eski görevimize dönmüş olduk; Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, tensipleriyle" ifadelerini kullanan Kurum, önceki dönemdeki çalışmalarını devam ettireceğini ve daha fazla özveri göstereceğini belirtti.

Kurum, afetlerde milletin yanında olacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bayrağı devraldığımız Sayın Bakanımızdan daha yukarı çıkartmak için var gücümüzle, ekibimizle birlikte çalışacağız. Vatanımıza, milletimize, ülkemize hayırlı olsun. Allah bizi utandırmasın, milletimize mahcup etmesin. Biz hiçbir zaman görev beklemiyoruz, her zaman önümüzdeki iş neyse bu işi en güzeliyle yapmaya gayret gösteriyoruz. Hep böyle olduk. Yaptığımız her işte de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Burada da aynı gayretle çalışacağız."

Kurum, geçmişteki motivasyonla milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve belediye başkanlarıyla uyum içinde çalışacaklarını ifade etti. İlk olarak, afetten etkilenen 11 il ile kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşacaklarını belirten Kurum, çevre konusundaki hassasiyetin her zaman öncelikleri arasında olacağını söyledi. "Milletimiz için en iyi olanı önce hayal edeceğiz ondan sonra bu hayalleri hep birlikte tek tek gerçekleştirmeye çalışacağız. Cumhur İttifakımızla, daha önce uyum içerisinde çalıştığımız arkadaşlarımızla birlikte kimseyi ayırt etmeden, kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak bu çalışmalarımıza devam edeceğiz."

MEMİŞOĞLU: ALLAH BİZİ MİLLETİMİZE VE DEVLETİMİZE MAHCUP ETMESİN

Sağlık Bakanlığına atanan Kemal Memişoğlu da Genel Kurulda yemin etmek üzere Meclis'e geldi. Memişoğlu, kendine tevdi edilen görevinin hayırlı olmasını dileyerek, "Bayrak değişimini aldık. Allah bizi milletimize, devletimize, Cumhurbaşkanımıza mahcup etmesin. Herkese hayırlı olsun." dedi.

BAKANLARIN TBMM'DEKİ YEMİN TÖRENİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanlığına atanan Kemal Memişoğlu, TBMM'de yemin ederek görevlerine resmen başladılar.

Kürsüye ilk gelen yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu oldu. Memişoğlu, Meclis'te yemin ederek görevine başladı.

Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu'dan TBMM'de yemin - 2. Resim

Ardından Murat Kurum kürsüye gelerek yemin etti ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine devam edeceğini resmen ilan etti.

Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu'dan TBMM'de yemin - 3. Resim

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN