Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme: Açığa alınan emniyet müdürüne 17 yıl hapis istemi

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme: Açığa alınan emniyet müdürüne 17 yıl hapis istemi

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan bazı emniyet mensupları ve bir suç örgütü lideri hakkında rüşvet ve mal varlığı bildirimine muhalefet suçlarından dava açıldı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun döneminde Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Alp Aslan ve Ankara Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Oben Özay, suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Ayhan Bora Kaplan ile birlikte, "rüşvet" ve "mal varlığı bildirilmesi kanununa muhalefet" suçlarından yargılanıyor.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, iddianamede Aslan'ın, Ayhan Bora Kaplan'dan 2019 yılında 10 bin Euro değerinde bir "Rolex" saat aldığı ve bu saati sevgilisine doğum günü hediyesi olarak verdiği belirtiliyor. İddianamede ayrıca saatin alındığı tarih ile doğum günü tarihinin uyuştuğu ifade ediliyor. Özay'ın ise iş insanı Fatih Aslan'dan "kardeş payı" ve "kardeşlik hakkı" adı altında toplamda 577 bin lira aldığı iddia ediliyor. Fatih Aslan'ın ifadesine göre, bu paranın bir kısmı Özay'dan satın aldığı iki Glock marka silah için, diğer kısmı ise destek amacıyla verilmiş.

İddianamede Aslan ve Özay için "mal varlığı bildirilmesi kanununa muhalefet" suçundan 5 yıla kadar hapis ve 10 milyon liraya kadar para cezası isteniyor. Ayrıca Aslan için "rüşvet" suçundan 12 yıl hapis cezası talep ediliyor. Her iki emniyet müdürünün de kamu hizmetinden ömür boyu men edilmesi isteniyor. Şüpheliler hakkında ayrıca "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçundan soruşturma yürütülüyor ve mal varlıklarına el konulması talep ediliyor. Aslan’ın mal varlığına bu kapsamda tedbir konuldu.

Ankara Memur Suçları Bürosu’nun hazırladığı 10 sayfalık iddianamede, açığa alınan Emniyet Müdürü Alp Aslan, Zonguldak’a atanan eski Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Özay, açığa alınan başkomiser Ercan Karagöz, polis memuru Serdar Coşkun ve suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Ayhan Bora Kaplan sanık olarak yer aldı. Kaplan hakkındaki soruşturmada bazı ifadelerde kamu görevlilerinin rüşvet aldığına ve görevlerini kötüye kullandıklarına dair beyanlar bulunduğu ve bu kişilere ilişkin iddiaların yeni bir soruşturma başlatılması için ayrıldığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN