Sıfır araba alacaklara kötü haber: Zorunluluk nedeniyle fiyatlara 100 bin TL eklenecek!

Sıfır araba alacaklara kötü haber: Zorunluluk nedeniyle fiyatlara 100 bin TL eklenecek!

Sıfır otomobillerde başlayacak yeni düzenlemeyle birlikte araçlara eklenecek zorunlu donanımlar nedeniyle sıfır araç fiyatlarının yükselmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Avrupa Birliği'nin (AB) ilk etabını 2022 yılında uygulamaya başladığı otomobil ve yol güvenliği mevzuatı (GSR II), 7 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Türkiye'de uygulanacak. Belirtilen donanımların olmadığı araçların satışı yasaklanacak.

GÜVENLİK DONANIMLARI ZORUNLU HALE GELİYOR

Firmalar ise envanterinde şartlara uymayan araçları elden çıkarmak için ardı ardına kampanyalar düzenlemeye başladı. Sıfır araçlarda yol ve otomobil güvenliğini sağlayan bu donanımların araçlara eklenmesinin ise fiyata ilave 100 bin TL ekleneceği belirtiliyor.

7 Temmuz 2024 tarihiyle birlikte Avrupa Birliği ülkelerinde devreye girecek otomobil ve yol güvenliği mevzuatı ile akıllı hız yardımı, uykulu sürücü uyarısı, otomatik frenleme gibi güvenlik önlemler Türkiye'deki araçların satışında zorunlu olacak.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, yeni otomobil donanımlarının araçlara eklenmesi ise yaklaşık bin ile 2 bin euro arasında ek masraf çıkaracak.

AVRUPA BİRLİĞİ GSR II OTOMOBİL STANDARDI NELERİ KAPSIYOR?

* Akıllı hız yardımı

* Kamera ve sensörler yardımı ile geri vites belirleme

* Sürücünün uykulu olması halinde uyarı sistemi

* Olay sırasında veri kaydedicileri

* Acil durdurma sinyali zorunlu

* Şerit takip sistemi

* Otomatik frenleme

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN