O kentte son 5 ayda vaka sayısı arttı: 1 kişi öldü! Valilikten açıklama geldi, herkes tedbirini almalı

O kentte son 5 ayda vaka sayısı arttı: 1 kişi öldü! Valilikten açıklama geldi, herkes tedbirini almalı

Bu yıl, yaz aylarında artan bir hastalık tanısı konulan 7 kişiden 6'sı sağlığına kavuşurken, 1 kişi ise hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Giresun'da 2024 yılı içerisinde 7 kişiye Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konuldu. KKKA tanısı konulan kişilerden birinin kurtarılamadığını duyuran Giresun Valiliği, konuyla ilgili şu açıklamayı kamuoyuyla paylaştı:

"2024 yılı içerisinde, mayıs ayı sonu itibarıyla ilimizde toplam 7 KKKA vakası kaydedilmiştir. Bu vakaların 3'ü Çamoluk, 2'si Alucra ve 2'si Şebinkarahisar ilçelerimizde görülmüştür. Hastalığa yakalanan 7 vatandaşımızdan 6'sı tedavilerinin ardından sağlığına kavuşmuş, ancak maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir."

kirim-kongo-kanamali-atesi-kkka-hastaligi-belirtileri.jpg

GİRESUN'DA 5 AYDA 7 KKKA VAKASI

KKKA hastalığı açısından yüksek riskli ilçeler başta olmak üzere vatandaşlara yönelik uyarı eğitimlerin devam ettiği vurgulanan açıklamada şu uyarılarda bulunuldu:

"KKKA hastalığı hala gündemimizde olup korunma ve erken tanı hususlarına azami dikkat gösterilmesi büyük önem taşımaktadır. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü olarak, 2024 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi mart ayından itibaren özellikle KKKA hastalığı açısından yüksek riskli ilçelerimizden başlamak üzere hem vatandaşlarımıza hem de sağlık çalışanlarımıza yönelik eğitimlerimizi sürdürmekteyiz.

Vatandaşlarımızın korunma önlemlerine uymaları ve şüpheli bir durumda vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları, KKKA kaynaklı ölümleri önlemek adına büyük önem arz etmektedir. Hastalığın yayılmasını engellemek ve can kayıplarını önlemek için tüm halkımızın bu konuda duyarlı olmasını ve gerekli tedbirleri almasını önemle rica ederiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN