Emekliye kötü haber: İndirimli otobüs bileti müjdesi hayal oldu! Şirketlerin haberi bile yok

Emeklilere özel yüzde 20 indirimle otobüs bileti satın alma müjdesi soru işaretleriyle dolu. Duyurulan emekli indiriminden çoğu otobüs firmasının haberinin olmadığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda, tüm şehirlerarası otobüs firmalarında emeklilere yüzde 20 indirim yapılacak.

Gazetepencere'den Leyla Aydoğan'ın haberine göre, otobüs firmalarından bazıları uygulamayı bildiklerini fakat henüz resmi bir kararın olmadığını aktardı. Emeklilere müjde diye duyurulan bu kampanyadan ise bazı firmaların haberi bile yok.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 17 Mayıs 2024 tarihinde açıkladığı geçtiğimiz günlerde de Resmi Gazete'de yayımlanan karar, otobüs firmalarına henüz ulaşmadı.

OTOBÜS FİRMALARININ HABERİ BİLE YOK

Metro Turizm'in bir şubesi kararla ilgili bir bilgisi olmadığını Alibeyköy Cep Otogarı'ndan daha detaylı bir bilgi alabileceğimizi söyledi. Fakat Alibeyköy Cep Otogarı'ndaki Metro Şubesi'nin telefonları açılmadı.

Öte yandan Ali Osman Ulusoy firması karardan haberdar olduklarını ancak henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığını aktardı.

Kararın uygulandığını belirten Kamil Koç firması ise emekliliğini belgeleyebilecek kişilerin şubelerden bilet alabileceğini açıkladı.

EMEKLİLİK BELGESİNİ GÖSTERENLERE İNDİRİM

Günün sonunda bazı otobüs firmalarının Resmi Gazete'de yayımlanan karardan henüz haberi olmadığını, bazılarının kararı uyguladığını bazılarının ise karardan haberi olmasına rağmen resmi bir yazı gelmediği için kararı uygulayamadığı sonucuna ulaşılıyor.

Emeklilere yüzde 20 indirimli otobüs biletinden yararlanabilmek için başvuru şartları neler?

Resmi Gazete'ye göre 2024'ün sonuna kadar geçerli olacak bu indirimlerden emekli olduğunu belgeyebilenler yararlanabilecek. Vatandaşların acentalarla yüz yüze görüşmesi gerekecek. İndirimli online bilet satışı yapılmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN