Patates kızartırken bir damla yağ sıçramıyor! Ünlü şef paylaştı: Çıtır çıtır oluyor, tadı da bozulmuyor

Patates kızartırken bir damla yağ sıçramıyor! Ünlü şef paylaştı: Çıtır çıtır oluyor, tadı da bozulmuyor

Yemek saatlerinin vazgeçilmez yan lezzeti patates kızartması, hem büyüklerin hem de küçüklerin gözdesi. Ancak evde çıtır çıtır patates kızartması yapmanın püf noktaları, restoran kalitesinde sonuçlar elde etmek için büyük önem taşıyor. İşte adım adım ev yapımı patates kızartması tarifi...

Her mutfağın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates kızartması, bugünlerde mutfak ustaları ve ev aşçıları arasında yeniden popülerlik kazanıyor. Geleneksel yöntemlerle modern dokunuşların harmanlandığı bu tarif, patates kızartmasını adeta bir sanat eserine dönüştürüyor. İşte adım adım çıtır çıtır patates kızartması yapmanın sırları.

MALZEMELER

4 orta boy patates

2 yemek kaşığı mısır nişastası

Ayçiçek yağı

Tuz, arzu edilirse baharatlar (pul biber, kekik)

citir-patates-tarifi-yemekcom.webp

YAPILIŞI

  • Patatesleri hazırlayın: Patateslerin kabuklarını soyun ve yıkayın. Ardından patatesleri kibrit çöpü kalınlığında uzunlamasına kesin. Kesilen patatesleri soğuk su dolu bir kaba alarak nişasta ve nişasta gibi maddelerden arındırın.

  • Nişasta ile kaplayın: Patatesleri süzdükten sonra üzerine mısır nişastası serpin ve patateslerin her yerine eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Bu işlem, kızartma esnasında patateslerin daha çıtır olmasını sağlayacaktır.

  • Kızartma yağını ısıtın: Geniş bir tencereye yağı koyun ve orta ateşte ısıtın. Yağın kızgın olduğunu anlamak için bir parça patates atıp, hızlıca kızardığını gözlemleyin.

  • Patatesleri kızartın: Patatesleri yağın içine tek seferde tıka basa doldurmadan partiler halinde atın ve altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Fazla doldurmak patateslerin çıtırlığını azaltabilir.

  • Fazla yağını alın: Kızartılan patatesleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.

  • Son dokunuşlar: Patatesler hala sıcakken üzerine tuz ve isteğe bağlı olarak diğer baharatları serpin. Bu şekilde baharatlar patateslere daha iyi yapışacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN