ATM'lerde yeni değişiklik! Para yatırıp çekecekler dikkat: Limitler yeniden değişiyor

ATM'lerde yeni değişiklik! Para yatırıp çekecekler dikkat: Limitler yeniden değişiyor

Artan enflasyon nedeniyle ATM’lerde değişiklikler olmuştu. Bir yeni değişiklik daha geliyor! Para yatırıp çekecekler dikkat. Geçtiğimiz aylarda para çekme limitleri değişmişti. Limitler yeniden değişiyor...

Türkiye'de artan enflasyon, nakit para kullanımını her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Mevcut ekonomik koşullar ve fiyat artışları nedeniyle, vatandaşlar ATM'lerde uzun kuyruklar oluşturuyor ve mevcut para çekme limitleri ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalıyor. Bankalar, bu durumu aşmak için yeni düzenlemeler getiriyor.

BANKALARDA KUYRUK BİTMİYOR

Gerçek Gündem'in haberine göre; geçtiğimiz aylarda bankalar, ATM'lerdeki para çekme limitlerini artırarak nakit ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. 10 ve 20 liralık banknotların yerini 200 liralık banknotlar aldı. Ancak, bu değişiklik nakit ihtiyacını karşılamakta yeterli olmadı.

Yılın başında birçok özel banka, günlük 5 bin TL olan ücretsiz para çekme limitini 10 bin TL'ye yükseltti. Ancak yüksek enflasyon nedeniyle bu limitin de yetersiz kaldığı görüldü. Bankalar, haziran ayında QR kodu ile para çekme limitlerini güncelleyerek çözüm arayışına girdi. Ancak, birçok müşteri bu uygulamayı kullanamadı ve mağduriyetler tam anlamıyla giderilemedi.

YENİ PARA ÇEKME LİMİTLERİ GELİYOR

Bankaların aldığı geri bildirimler ve artan talepler üzerine, ağustos ayında ATM'lerdeki para çekme limitlerinin yeniden yükseltileceği öğrenildi. Günlük para çekme limiti 7 bin 500 TL olan bankalar, bu sınırı 12 bin 500 TL'ye çıkaracak. Komisyonsuz para çekme limiti 10 bin TL olan bankalar ise, bu sınırı 15 bin TL'ye yükseltecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN