Adalet Bakanı Tunç: İsrail aleyhinde bir ceza davası maalesef açılamadı

Adalet Bakanı Tunç: İsrail aleyhinde bir ceza davası maalesef açılamadı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Şifa Hastanesi 14 Günlük Vahşet" adlı belgeselin Türkiye tanıtımında, Filistin'de yaşanan insanlık dramını ve İsrail'in eylemlerini eleştirdi. 7 Ekim'den bu yana Filistin'de soykırım suçunun işlendiğini vurgulayan Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail aleyhine aleyhinde bir ceza davasının açılamadığını söyledi. Tunç, "Uluslararası ceza mahkemesi başsavcısının yakalama talep ettiği bir sanık, soykırım suçlusu ABD kongresinde ayakta alkışlanabildi” dedi.

Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin İsrail tarafından bombalanmasını konu alan "Şifa Hastanesi 14 Günlük Vahşet" adlı belgeselin Türkiye tanıtım programı gerçekleştirildi.

Programda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Filistin’deki durumu değerlendirirken, 7 Ekim’den bu yana yaşanan insanlık dramını ve İsrail'in soykırım suçu işlediğini söyledi. Bakan Tunç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef Filistin’de 7 Ekim’den bu yana bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlık suçu işleniyor. Soykırım suçu işleniyor. Aslında 7 Ekim’den bu yana demek de az. 1 asırdan bu yana Filistin’de bir zulüm yaşanıyor. Bu süreç içerisinde gerek Kudüs’ün bozulmaması, uluslararası hukuka uyulması, birleşmiş milletler organlarının almış olduğu kararlar ortada ama bu kararların bir tanesine bile uymayan bir devlet söz konusu. Uluslararası hukuku tanımayan, uluslararası kuruluşların kararlarına uymayan bir İsrail var karşımızda.

"DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE BU KATLİAM DEVAM EDİYOR"

7 Ekim’den bu yana da bir soykırım işliyor. 40 binden fazla insan, Filistinli şehit edildi. Bunun yüzde 80’i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Dünyanın gözü önünde kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Birleşmiş milletler soykırım sözleşmesinin bütün unsurları madde madde tüm unsurlarıyla ihlal edilmiş durumda. Dünyanın gözü önünde bu katliam gerçekleştirilmeye devam ediyor. İnsanlık vicdanı sokaklara taştı. Avrupa’nın, Amerika’nın üniversitelerinin kampüslerinde gösteriler, Filistin’e destek mitingleri yapılıyor. İsrailli saldırganların, işgalcilerin lanetlendiği gösterileri görüyoruz. Maalesef uluslararası sistemi temsil eden, uluslararası hukuku temsil eden kuruluşların nasıl etkisiz kaldığını da üzülerek görüyoruz”

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail aleyhinde bir ceza davası açmadığını ifade eden Bakan Tunç, uluslararası hukukun etkisizliğine dikkat çekerek, "Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısı tutuklama talebiyle yakalama kararı talep etti ama bu kararla ilgili maalesef ceza mahkemesinin ilgili dairesi bir karar vermedi." dedi.

'ÇOCUK KATİLİNİ AYAKTA ALKIŞLAYANLAR TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇTİ'

Tunç, ABD'nin İsrail'e verdiği askeri desteği de eleştirerek, "Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısının yakalama talep ettiği bir sanık, soykırım suçlusu ABD kongresinde ayakta alkışlanabildi. İşte o soykırım suçlusunu, insanlık suçlusunu, kadın, çocuk katilini ayakta alkışlayanlar insanlık tarihine bir kara leke olarak geçmiş durumda. ” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN