Zeytinyağına yeni zam yolda! Zeytinde tehlike çanları çalıyor: Hasat öncesi dalında kurudu

Zeytinyağına yeni zam yolda! Zeytinde tehlike çanları çalıyor: Hasat öncesi dalında kurudu

Zeytin üretiminin kalbi olan Aydın’da etkili olan kuraklığın ardından zeytinyağına yeni zam yola çıktı. Ağaçlar meyve tutsa da yağış olmaması gelişimi etkileyince zeytinler hasat öncesi dalında kurudu. Bu durum ise tüketicinin cebine zam olarak yansıyacak…

Aydın ilinin 17 ilçesinde yaşanan kuraklık, kış ayında yağışların az olması nedeniyle su problemi yaşanmasına neden oldu. Çiftçiler, tarım için gerekli olan suyu bulmakta zorluk çekerken, zeytin üreticileri de bu durumdan olumsuz etkileniyor.

AĞAÇLAR MEYVE TUTSA DA YAĞIŞ OLMAMASI GELİŞİMİ ENGELLEDİ

Aydın, Türkiye’nin en çok zeytin ağacına sahip illerinden biri olarak biliniyor. Ancak bu yıl zeytin ağaçları meyve tutmasına rağmen, yağışların olmaması nedeniyle zeytinlerin gelişiminde sorunlar yaşanıyor. Yaklaşık 3 ay sonra hasadına başlanacak olan zeytinlerin mevcut hali, üreticiyi tedirgin ederken, tüketiciyi de fiyat artışları konusunda endişelendirdi.

zeytinyagi-fiyatlari-artacak-1.jpg

REKOLTENİN DÜŞMESİ FİYAT ARTIŞINI BERABERİNDE GETİRİYOR

Karpuzlu ilçesi gibi bazı bölgelerde yağışların olmaması nedeniyle meyveler yeterince gelişmedi. Bu durum, zeytinyağı rekoltesinin düşük olmasına ve fiyatların yüksek olmasına neden olacak. Üreticilerin tek beklentisi, hasattan önce kentte güzel bir yağış olması. Bu yağış, zeytinlerin gelişimini destekleyebilir ve fiyat artışlarını önleyebilir.

Kuraklık ve yağış eksikliği, Aydın’daki zeytin üretimini olumsuz etkilerken, zeytinyağı rekoltesinin düşmesi ve fiyatların artması bekleniyor. Çiftçiler ve tüketiciler, önümüzdeki günlerde tarımsal sorunların çözülmesi ve fiyat artışlarının önlenmesi için iyi bir yağış bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN