Galatasaray'ın efsanesi Nur Danişmend vefat etti

Galatasaray'ın efsanesi Nur Danişmend vefat etti

Türk basketbolunun efsane isimlerinden Prof. Dr. Nur Danişmend, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Galatasaray'a önemli hizmetlerde bulunan Danişmend, hem sporcu kimliği hem de akademik kariyeriyle takdir toplamıştı.

Türk basketbolunun duayen isimlerinden Prof. Dr. Nur Danişmend, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüzün 6838 Sicil Numaralı Divan Kurulu Üyesi, Galatasaray Basketbol Takımı'nın efsane oyuncularından, kulübümüzün kurucuları arasında yer alan Emin Bülend Serdaroğlu'nun torunu ve başarılı bilim insanı Prof. Dr. Nur Danişmend'in vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Nur Danişmend'e Allah'tan rahmet tüm Galatasaray ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu da Danişmend'in vefatı için, "Milli takımımızın eski basketbolcularından Prof. Dr. Nur Danişmend'in vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve basketbol camiamıza başsağlığı diliyoruz" mesajını paylaştı.

NUR DANİŞMEND KİMDİR?

Prof. Dr. Nur Danişmend, 1943 yılında İstanbul'da doğdu. 1962 yılı Galatasaray Lisesi mezunu olan Prof. Dr. Nur Danişmend, 1969'da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, 1974'te aynı fakültede Genel Cerrahi alanında uzmanlık eğitimini tamamladı. 1975-1977 yılları arasında The Hospital for Sick Children, Great OrmondStreet, Londra'da Çocuk Cerrahisi ve Üroloji eğitimi aldı. 1978'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak başlayan Danişmend, aynı üniversitede 1982'de Doçent, 1988'de Profesör unvanını aldı. İstanbul'da ilk Çocuk Cerrahisi Merkezi'ni kurdu. 1994'te Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı'nı kurarak, uzun bir süre Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.

Danişmend, bir dönem Galatasaray ve milli takımın değişmez basketbolcularındandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN