Zeytin üreticisini sevindirecek haber! Marmarabirlik müjdeledi: 860 milyon liralık destek verilecek

Zeytin üreticisini sevindirecek haber! Marmarabirlik müjdeledi: 860 milyon liralık destek verilecek

Yüzlerce zeytin üreticisinin yüzünü güldürecek bir haber geldi. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), zeytin üreticileri için milyon liralık destek verileceğini açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Marmarabirlik tarafından yapılan açıklamalara göre üreticilere tahsis edilen kredi limitlerinde değişiklik yapılacağını ve bu kapsamda en üst limit 100 bin, en alt limit ise 20 bin lira olarak belirlendiği öğrenildi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, tarihe geçecek bir ürün alım dönemini geride bıraktıklarını belirtti. Bu durum zeytin üreticileri için büyük bir adım olarak görüldü.

yeni-proje-17.jpg

“BİR YILLIK İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Asa, 2024 yılı için ortaklara tahsis edilen kredi limitlerine ilişkin, "Ürüne vadeli ayni kredi limitleri belirlenecek olup, vade 31 Aralık olacaktır. 1 kilogram zeytinin üretim maliyeti olan 30,44 liranın yarısını üretime destek veriyoruz. Kooperatif genel kurullarına 3 yıl üst üste katılanlar için yıl bazında 1500 lira verilecektir. Ortaklarımızın bir yıllık ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Toplam ayni kredi tahsisatı 860 milyon liradır." ifadesini kullandı.

yeni-proje-18.jpg

AKARYAKIT DESTEĞİ VERİLECEK

Bunların yanı sıra ürün alımlarında tutar olarak geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 artış olduğunu açıklayan Asa, bu sene kimyasal gübre dağıtımı yapılmayacağını belirtti. Ayrıca ürün bedelleri ödendikten sonra imkanlarının elvermesi halinde nisan sonu itibarıyla akaryakıt desteği vermeyi hedefledikleri sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN