SUV değil sanki 2 oda bir salon ev! Gören bundan başkasına binmem diyor

SUV değil sanki 2 oda bir salon ev! Gören bundan başkasına binmem diyor

Bu arabayı görenler araba olduğunda şüphe edecek. SUV değil adeta 2 odalı bir ev kadar büyük ve ferah. İçerisindeki donanım görenleri kendine hayran bırakıyor. İşte görenlerin başka arabaya binmeyeceği o araba…

Otomotiv sektöründeki gelişmeler devam ederken yepyeni bir model otomotiv sektörünü resmen salladı. Bu araba içerisindeki donanımıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Hem devasa boyutu hem geniş alanı hem de alıcısına sunduğu özellikler diğer arabaları adeta göz ardı bırakıyor.

yeni-proje-6.jpg

AĞUSTOS AYINDA PİYASAYA SÜRÜLECEK

19 Temmuz'da Great Wall Motor (GWM), Wey markasının Lanshan Intelligent Driving Edition modelindeki kokpit ekranlarının otomotiv endüstrisinde ilk TÜV Rheinland Flicker-Free Sertifikası'nı aldığını duyurdu. Daha önce, bu kokpit ekranları TÜV Düşük Mavi Işık (Donanım Çözümü) Sertifikası'nı da almıştı. Yeni modelin resmi olarak Ağustos ayı sonunda piyasaya sürülmesi bekleniyor

GWM'nin resmi açıklamalarına göre, Coffee Vision sistemiyle donatılan ekranlar, LED arka aydınlatmanın spektral dağılımını değiştirerek veya özel filtre malzemeleri kullanarak zararlı mavi ışık yayılımını ve titreşimi azaltıyor. Bu, yalnızca yazılım renk ayarıyla sağlanmıyor ve uzun süreli kullanım sonrası göz yorgunluğu ve görme hasarı riskini azaltmayı hedefliyor.

yeni-proje-7-001.jpg

DEVASA BOYUT

Orta-büyük SUV olarak konumlandırılan yeni araç, 5156/1980/1805 mm boyutlarında ve 3050 mm aks mesafesine sahip olup mevcut DHT-PHEV donanımının ölçüleriyle aynı. Yeni araç, mevcut donanımın dış tasarımını devam ettiriyor ve çatısında bir watchtower Hesai 128 hatlı lidar, üç milimetre dalga radarı, 12 ultrasonik radar ve 11 yüksek çözünürlüklü kamera ile donatılarak Coffee Pilot Ultra akıllı sürüş destek sistemi ile uyumlu hale getiriliyor

SİNEMA KEYFİ

Kokpit, 15.6 inç çift ekranı merkezi kontrol ekranı ve yardımcı pilot ekranı olarak, 12.3 inç tam LCD gösterge paneli, 17.3 inç tavan eğlence ekranı ve 29 inç Coffee SR-HUD ile donatılmış. Dev tavan ekranı ile araç içinde sinema keyfi yaşatacak model, aynı zamanda kokpit, Qualcomm Snapdragon 8295 çip tarafından destekleniyor. İşletim sistemi, en son Coffee OS 3 ile destekleniyor.

Ayrıca, iç mekan 2+2+2 altı kişilik düzeni benimsiyor. Arka yolcular, küçük tepsi masalarına, bağımsız klimaya, pencere gizlilik perdelerine, ısıtmalı/havalandırmalı/masajlı koltuklara ve ayak desteğine erişim sağlayabiliyor. 7 litrelik yerleşik buzdolabı kol dayama kutusunda bulunuyor ve iç mekanda toplam 23 hoparlör yer alıyor.

yeni-proje-8-001.jpg

GÜÇLÜ MOTOR SEÇENEKLERİ

Güç aktarma organı, 1.5T motor ve ön + arka elektrik motorlarından oluşan GWM'nin Hi4 plug-in hibrit teknolojisi ile donatılmış olup 4 vitesli DHT ile eşleştirilmiş. 1.5T motorun maksimum gücü 125 kW (168 hp) ve 0-100 km/s hızlanma süresi 4.9 saniye. Ayrıca, batarya paketi 44.5 kWh ve 52.3 kWh olmak üzere iki spesifikasyona yükseltildi. İlki, 185 km WLTC saf elektrik menzili ve 1.307 km toplam menzil sunarken, ikincisi 220 km saf elektrik menzili ve 1.342 km toplam menzil sunuyor. Resmi güç aktarma organı parametreleri GWM tarafından henüz onaylanmadı.

2024'ün ilk yarısında, GWM'nin kümülatif satış hacmi 559.669 araç oldu ve bunların 132.374 adedi yeni enerji araçları olup, yıllık bazda yüzde 41.99 artış gösterdi.

Great Wall Motor, yeni Wey Lanshan modeli ile elektrikli araç sektöründe önemli bir adım daha atmış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN