İstanbul'da toplu taşıma bedava oluyor! İBB tarih verdi: O saatler arasında binen ücret ödemeyecek

İstanbul'da toplu taşıma bedava oluyor! İBB tarih verdi: O saatler arasında binen ücret ödemeyecek

İstanbul’da yaşayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Mega kentte toplu taşımanın bedava olacağı duyurusu yapıldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 9 Eylül Pazartesi günü okulların açılışında toplu taşımanın ücretsiz olacağını duyurdu. Sabah 06.00’dan akşam 16.00’ya kadar İBB’ye bağlı tüm toplu ulaşım araçları, bilet entegrasyonuna dahil olan araçlar da dahil olmak üzere, ücretsiz hizmet verecek. Bu uygulama, öğrenci ve veliler için büyük bir kolaylık sağlayacak.

yeni-proje-5.jpg

OKUL SERVİSLERİ VE TOPLU TAŞIMA SEFERLERİ ARTIRILACAK

İstanbul genelinde okulların açıldığı gün, trafikte yaklaşık 17.000 okul servisi yer alacak ve 320.000 öğrenci taşınacak. Okulların açılışı nedeniyle İETT, günlük bin 716 ek sefer düzenleyecek. Bu ek seferlerle 137 binden fazla yolcunun toplu taşımayı tercih etmesi ve 114 bin aracın trafikten çekilmesi bekleniyor. Metro İstanbul da 435 ilave sefer düzenleyecek, böylece yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşımayı kullanması hedefleniyor. Bu tedbirlerle 433 bin aracın İstanbul trafiğine çıkması engellenmiş olacak.

yeni-proje-6.jpg

İSPARK VE ŞEHİR HATLARI’NDAN ÜCRETSİZ HİZMET

İSPARK, okul servis araçlarına ilk gün için ücretsiz hizmet verecek. Ayrıca, Şehir Hatları yaz tarifesinin sona ermesiyle kış tarifesine geçecek. Kış tarifesi, 9 Eylül 2024 tarihinden itibaren 22 Haziran 2025 tarihine kadar geçerli olacak. Bu değişikliklerle birlikte deniz ulaşımında da önemli düzenlemeler yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN