Enflasyon tahmini sonrası rakamlar değişti! İşte emekli zamlarında beklenen iki senaryo

Enflasyon tahmini sonrası rakamlar değişti! İşte emekli zamlarında beklenen iki senaryo

2025-2027 dönemi Orta Vadeli Program'ın yayımlanmasının ardından emeklileri zam merakı sardı. Emekli maaşlarına ocak ayında yüzde kaç zam yapılacak? Enflasyon tahmini sonrası rakamlar değişti! Ortaya iki senaryo çıktı. İşte emekli zamlarında beklenen iki senaryo...

Geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerin gözü kulağı ocak ayında yapılacak zamlara dönmüş durumda. Özellikle 2025-2027 dönemi OVP’nin açıklanmasının ardından emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili iki senaryo oluştu.

ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELTİLDİ

OVP, Resmi Gazete'de: Bütçedeki en büyük pay Maliye'nin

2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Programda ekonominin gelecek üç yıllık rotası çizilirken, enflasyon beklentilerinde önemli bir güncelleme yapıldı. Yıl sonu için enflasyon tahmini yüzde 33'ten yüzde 41,5'e yükseltildi.

OVP’ye göre, 2024 yılı enflasyon hedefi yüzde 33'ten yüzde 41,5'e çıkarıldı. Gelecek yıl için (2025) enflasyon tahmini yüzde 15,2'den yüzde 17,5'e yükseltildi. 2026 yılı için ise enflasyonun yüzde 9,7’ye inmesi beklenirken, 2027 hedefi yüzde 7 olarak belirlendi. Merkez Bankası ise yıl sonu için enflasyon hedefini yüzde 38 olarak açıkladı. Piyasa katılımcıları ise bu oranın yüzde 42 civarında şekilleneceğini öngörüyor.

EMEKLİ MAAŞLARINDA ZAM BEKLENTİSİ NE KADAR?

Emekliler, bu enflasyon hedefi doğrultusunda maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. OVP’deki enflasyon tahmininin gerçekleşmesi durumunda, ocak ayında emeklilere yüzde 13,45 oranında zam yapılması öngörülüyor. NTV’nin haberine göre, yıl sonu enflasyonunun Merkez Bankası’nın yüzde 38'lik tahmini doğrultusunda gerçekleşmesi halinde, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 10,63 olacak. Yıl sonu enflasyonu yüzde 40 seviyesine yaklaşırsa, bu oran yüzde 12,24’e çıkabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN