Veliler ve öğrenciler dikkat okul saatleri değişti! Erken giden saatlerce kapıda bekleyecek: Valilik az önce duyurdu

Veliler ve öğrenciler dikkat okul saatleri değişti! Erken giden saatlerce kapıda bekleyecek: Valilik az önce duyurdu

Okulların açılmasına sayılı günler kala yeni bir gelişme yaşandı. Milyonlarca veliyi ve öğrenciyi yakından ilgilendiren bu haber valilik tarafından duyuruldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

İstanbul Valiliği, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için önemli bir düzenleme yaptı. 9 Eylül'de başlayacak okul döneminde, trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla okulların açılış saati değiştirildi. Öğrenciler ve veliler bu yeni düzenlemeyi dikkatle takip etmeli, aksi takdirde sabah saatlerinde okul kapılarında uzun süre beklemek zorunda kalabilirler.

yeni-proje-20.jpg

YENİ OKUL AÇILIŞ SAATİ VE TRAFİK DÜZENLEMELERİ

İstanbul Valiliği, 9 Eylül Pazartesi günü okulların saat 10.00'da açılacağını duyurdu. Bu karar, yaklaşık 2.951.685 öğrencinin eğitim öğretime başlayacağı ilk gün yaşanacak trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla alındı. Özellikle 16.000’i aşkın öğrenci servisinin trafiğe çıkmasıyla birlikte, sabah saatlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde bulundurularak okulların açılış saati ileriye alındı.

Valilik tarafından yapılan bu düzenleme, velilerin ve öğrencilerin sabah erken saatlerde okul kapılarında uzun süre beklememesi için alındı. Öğrencilerin ve ailelerin, bu değişikliğe göre plan yapmaları ve trafik durumunu göz önünde bulundurmaları öneriliyor.

yeni-proje-21.jpg

VALİLİK AÇIKLAMASI

"2024 – 2025 Eğitim öğretim yılı, 09.09.2024 Pazartesi günü başlayacak. İstanbul’da resmi ve özel okullarımızda 2.951.685 öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak olup bu öğrencilerimizden 715.835’i ilk kez yeni okullarında eğitim - öğretime başlayacaklardır.

Okulların açılmasıyla birlikte 16.000’i aşkın öğrenci servisi trafiğe çıkacaktır. Servis araçları ve velilerimizin ilk günlerde yaratacağı sirkülasyonun, şehir trafiğinde yoğunluk yaşanmasına sebep olacağı değerlendirilmektedir.

Bu nedenle İstanbul’daki tüm okullarda okulların açılacağı 09.09.2024 Pazartesi günü eğitim öğretimin 10.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN