İslam Memiş açıkladı: Dananın kuyruğu bugün kopacak! Ya sert yükselecek ya da dibi göreceğiz

İslam Memiş açıkladı: Dananın kuyruğu bugün kopacak! Ya sert yükselecek ya da dibi göreceğiz

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen altın fiyatlarıyla ilgili İslam Memiş’te çarpıcı açıklama! Dananın kuyruğu bugün kopacak! O açıklamanın ardından belli olacak! Ya sert yükselecek ya da dibi göreceğiz...

Altın yatırımcılarının yüzünü güldürmeye devam eden altının geleceği merakla bekleniyor. Altın fiyatları düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın ne zaman alınmalı? İslam Memiş bu sorulara açıklık getirdi...

Piyasalara yönelik değerlendirmeleriyle dikkat çeken ekonomist İslam Memiş, bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verilerinin altın fiyatlarında tarihi bir kırılmaya neden olacağını belirtti. Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bu veri, altın piyasalarında yukarı ya da aşağı yönlü sert hareketlerin başlangıcına işaret ediyor. Memiş, yatırımcıların bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Gram altın 282 lira seviyelerinde

ALTIN FİYATLARINDA KRİTİK GÜN

Yılın ilk çeyreğinde hızlı yükselişlerle yatırımcılarını sevindiren altın, son haftalarda yatay bir seyir izleyerek tedirginlik yaratmıştı. Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin, altın fiyatlarının seyrini değiştirecek öneme sahip olduğunu ifade eden İslam Memiş, altın yatırımcılarının dikkatli olması gerektiğini belirtti. Memiş, bu verilerin aynı zamanda 18 Eylül’de ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı için de kritik olacağını söyledi.

"FED'İN FAİZ İNDİRİMİ ONS ALTINDA YÜKSELİŞİ TETİKLEYEBİLİR"

Memiş, uluslararası piyasalarda Fed’in faiz indirimine başlayacağı beklentisinin arttığını ve bu durumun ons altında tarihi yükselişleri tetikleyebileceğini vurguladı. Memiş, gram altının da ons fiyatındaki bu hareketlenmeyle birlikte sert yükselişler yaşayabileceğini belirtti. Yıl sonu için gram altının 3000-3500 TL arasında olabileceğini öngören Memiş, gram altında 2800 TL’nin altının alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. Memiş yatırımcılar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Gram altın bu hafta yüzde 8,4 geriledi

“Dolar güçlü durmaya devam ettiği için gram altındaki geri çekilmeler ons kadar güçlü olmayabilir ancak 2800 liranın altı kademeli alım için uygun görünmeye devam ediyor.

Çünkü yıl sonu beklentimiz 3000-3500 lira aralığı. Her 2800 liranın altındaki rakamı alım fırsatı olarak değerlendireceğiz. 18 Eylül sonrası gram altında 2880 lirayı bekliyoruz.

Bugün küresel piyasaların merakla beklediği ABD tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. Çok önemli bir gün, çok önemli bir veri. Bugün piyasalarda tabiri caizse dananın kuyruğu kopacak. Ya tüm yatırım araçlarında sert yükselişler, ya da düşüşler görülecek.

Bugün açıklanacak veri yüzde 4.3'ün üzerinde açıklanırsa piyasalar karışır. Çünkü Fed'in, 18 Eylül tarihinde bir toplantısı olacak. Faiz kararını bekliyor piyasalar. Faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyor ve benim de kişisel öngörüm yıl sonuna kadar iki kez faiz indirimi yapacak 25 puan şeklinde.ABD Merkez Bankası'nın 18 Eylül tarihli kararı öncesi bugünkü tarım dışı istihdam verisi çok kritik olacak. Piyasalarda yaşanabilecek sert dalgalanmalara karşı gardınızı alın. Haftanın son işlem günü.

Ekonomi yönetiminin dolar tarafındaki açıklamaları çok dikakt çekiciydi. Bizim 40-45 TL beklentimiz vardı yıl sonuna kadar. Ekonomi yönetimi kur baskısına devam ederse 40-45 TL arasındaki beklenti gelecek yılın şubat-mart aylarına kayacak.

Dün açıklanan OVP sonrasında benim dolar kurundaki yükseliş beklentim devam ediyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN