Elektriğe ikinci zam geliyor mu? Konutta yüzde 38 zam yapılmıştı, Enerjisa'nın yetkili ismi açıkladı

Elektriğe ikinci zam geliyor mu? Konutta yüzde 38 zam yapılmıştı, Enerjisa'nın yetkili ismi açıkladı

Sıkı sıkı zamlarla karşılaştığımız bugünlerde son zamanlarda birçok kişi elektriğe ikinci zammın gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladı. Peki elektriği ikinci zam geliyor mu? Enerjisa'nın yetkili ismi açıkladı. İşte işte konuya ilişkin detaylar…

Elektrik fiyatlarına Temmuz ayında yapılan büyük zammın ardından Ağustos ve Eylül ayında herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Ancak, artan enflasyon ve yükselen dolar kuru, yeni bir zammın gündeme gelip gelmeyeceği konusunda belirsizlik yarattı. Enerjisa Üretim CEO'su İhsan Erbil Bayçöl, CNBC-e yayınında bu konuyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı ve olası bir zammın sinyallerini verdi.

yeni-proje-4-002.jpg

YIL SONUNA KADAR ZAM BEKLENTİSİ

Dünya.com'da yer alan habere göre, Enerjisa Üretim CEO'su İhsan Erbil Bayçöl, elektrik fiyatlarına yönelik en güncel durumu değerlendirdi. Bayçöl, konutlarda elektriğin büyük bir kısmının devlet tarafından sübvanse edildiğini belirterek, bu sübvansiyonların hazinede oluşturduğu yükü ve mali dengeleri gözler önüne serdi. Bayçöl, elektrikteki sübvansiyonların kademeli olarak azaltılacağını ve bunun sinyallerinin Orta Vadeli Program'da (OVP) verildiğini ifade etti.

ELEKTRİKTE SÜBVANSİYONLAR VE GELECEK ÖNGÖRÜLERİ

Bayçöl, Türkiye'deki elektrik tüketiminin yüzde 70-75'inin ve doğalgazda meskenler için yüzde 50'sinin sübvanse edildiğini belirtti. Bu sübvansiyonların Türkiye hazinesine yıllık 5-10 milyar dolar arası bir yük getirdiğini ve bu durumun yönetilmesinin zorluk yarattığını açıkladı. Bayçöl, sübvansiyonlu dünyadan kademeli olarak çıkılacağını ve yıl sonuna kadar yeni bir zammın ihtimal dahilinde olduğunu vurguladı.

yeni-proje-2-001.jpg

YÜZDE 38'LİK TEMMUZ ZAMMI

Elektrik fiyatlarına 1 Temmuz 2024 itibarıyla yapılan yüzde 38'lik zam, konutlarda 100 kilowatt saat tüketim yapan hanelerin elektrik bedelini 207,33 TL'ye yükseltmişti. Bu zam, vatandaşlar arasında çeşitli endişelere yol açmıştı ve gelecekteki olası zamlar hakkında soru işaretleri bırakmıştı.

Enerjisa'nın açıklamaları, elektrik fiyatlarının gelecekte nasıl bir seyir izleyeceğine dair önemli ipuçları sunuyor. Elektrik fiyatlarıyla ilgili gelişmeleri takip etmek, tüketicilerin bütçelerini planlamaları açısından kritik önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN