70 doktorla başladılar, 160 doktor oldu! 500 dönüm tarla aldılar toprağa ektiler: Resmen topraktan bereket fışkırdı

70 doktorla başladılar, 160 doktor oldu! 500 dönüm tarla aldılar toprağa ektiler: Resmen topraktan bereket fışkırdı

70 doktor bir araya geldi, şimdi sayısı 160 oldu! 500 dönüm tarla aldılar, toprağın bereketinden faydalanıp etkiler! Resmen topraktan bereket fışkırdı...

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Rıza Şahin ve meslektaşları, güvenilir gıdaya erişim duyarlılığıyla başlattıkları tarımsal yatırımlarla büyük bir başarıya imza attı. Yaklaşık 3 yıl önce küçük çaplı tarım projeleriyle yola çıkan grup, zamanla büyüyerek 70 doktorun katılımıyla Tabipler Tarım Kooperatifini kurdu. Bu sayı, kısa süre içinde yurt içi ve dışından gelen yeni katılımlarla 160'a ulaştı.

500 DÖNÜM ARAZİDE BEREKETLİ ÜRETİM

Kooperatif, ilk yıl tarla kiralayarak başladığı tarımsal faaliyetlerini, üyelerin de desteğiyle Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 500 dönüm arazi satın alarak genişletti. Zeytin, susam, badem, buğday, domates ve biber gibi pek çok ürün yetiştiren doktorlar, ürünleri yerel kadın kooperatifleri ve ev hanımları aracılığıyla işleyerek katma değer sağladı. Ürünler, hem kent merkezinde açılan bir mağazada hem de kooperatifin internet sitesi ve çeşitli dijital platformlar üzerinden satışa sunuluyor.

"MÜŞTERİLERİMİZİN %80'İ DOKTORLAR"

Kooperatif Başkanı Doç. Dr. Ahmet Rıza Şahin, ürünlerinin öncelikli olarak kendi meslektaşları tarafından tercih edildiğini belirterek, "Müşterilerimizin yüzde 80’i doktor. Hem bize güveniyorlar hem de ürünlerimizi deneyince tekrar alıyorlar. Bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişiye ulaştık ve bunların 8 bini doktor" dedi. Ayrıca, kooperatifin yakın zamanda ürünlerini dijital platformlar aracılığıyla yurt dışına satmayı hedeflediğini de ekledi.

10 BİN DÖNÜM HEDEFİ VE YENİ TESİSLER

Kooperatif, şu an üretimini gerçekleştirdiği 500 dönümlük araziden elde edilen ürünleri işlemek için İmamoğlu Belediyesi’ne zeytinyağı ve zeytin işleme tesisi başvurusunda bulundu. Şahin, kısa süre içinde tesisleşmeye başlayarak tarımsal faaliyetlerini daha da genişletmeyi ve toplamda 10 bin dönüm arazide, 1000 doktor ortakla üretim yapmayı planladıklarını açıkladı.

UZUN SÜREDİR EKİLMEYEN TARLALARI TARIMA KAZANDIRDILAR

Kooperatif, tarıma kazandırılmayan arazileri değerlendirme amacıyla harekete geçti. Sahipleri tarafından ilgilenilmeyen veya miras anlaşmazlığı nedeniyle boş kalan tarlaları satın alarak yeniden üretime dahil eden kooperatif, bu kapsamda 7 yıldır ekilmeyen 100 dönüm araziye ayçiçeği ekti ve bu yıl başarılı bir hasat gerçekleştirdi.

Kooperatif, sadece tarımsal üretimle kalmayıp sınırlı da olsa tıp fakültesi öğrencilerine burs desteği sağlıyor. İmamoğlu Ziraat Odası Başkanı Ali Şimşek, kooperatifin bölge tarımına kattığı değerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kooperatifin yetiştirdiği ürünlerin güvenilir olduğuna inandığını ve her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN