Asgari ücret net 20 bin lira! Özgür Erdursun açıkladı

Asgari ücret net 20 bin lira! Özgür Erdursun açıkladı

Asgari ücrette beklenen rakamlar ünlü ekonomist Özgür Erdursun'dan geldi. Asgari ücretin zam sonrasında net 20 bin lira olacağını açıkladı. Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte beklenen zam tutarı...

BURAK ÖZTOPRAK

Asgari ücrette zam tartışmaları sürerken, ünlü ekonomist rakam vererek konuştu. Çalışanların gündemine oturan asgari ücrette oranlar paylaşıldı. O oranların gelmesi halinde yeni asgari ücret net 20 bin TL olacak. İşte tüm detaylar...

ORAN VE RAKAM VERİLDİ

Asgari ücrette belirleyici unsur enflasyon olacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), ekonomist ve bankalardan birbiri ardına yıl sonu tahminleri paylaşılıyor. Enflasyon oranının yanı sıra asgari ücrette 2025 yıl için beklenen enflasyona göre zam gelebileceği de tartışılıyor. Ara zam yapılmayan asgari ücret için dev zam beklentisi oluşurken, ünlü ekonomist Özgür Erdursun, oran ve rakam vererek yeni asgari ücreti duyurdu.

80c1dd984393c6ce68b79b91bef730cb.jpg

ASGARİ ÜCRET 20.000 TL

Yıl sonu enflasyonunun, Orta Vadeli Program'a göre yüzde 41,5 olması halinde gelecek zam oranlarını ünlü ekonomist Özgür Erdursun duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranını yüzde 13,5 olarak, memur ve memur emeklileri için zam oranını yüzde 10 açıklayan Erdursun, "2025 Enflasyon beklentisine göre Asgari Ücrete artış yapılırsa (OVP 2025 Enflasyon Hedefi %17.5) Asgari Ücret 20.000₺ olur!" sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN