Bir gramını binlerce liraya satıyorlar! İzinsiz toplayana ceza yağacak: Ceza bedeli dudak uçuklattı

Bir gramını binlerce liraya satıyorlar! İzinsiz toplayana ceza yağacak: Ceza bedeli dudak uçuklattı

Doğadaki bazı canlılar koruma altında olduğu için izinsiz avlanma ya da toplama karşısında vatandaşlara ciddi miktarlarda para cezası kesiliyor. Bunlardan biri de o canlı için geçerli. İzinsiz toplayan resmen ceza yağıyor. İşte detaylar…

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, izinsiz olarak doğadan canlı akrep toplayan bir kişiye, çevre koruma ekiplerince yüksek miktarda para cezası uygulandı. Akreplerin yüksek pazar değerinin bilinmesi, cezaların caydırıcılığını artırmaya yönelik atılan bu adım, çevre koruma konusunda dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

yeni-proje-14.jpg

AKREP TOPLAYAN KİŞİYE 387 BİN LİRA CEZA

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, doğadan izinsiz akrep toplayan Y.Y. isimli bir kişiye 387 bin lira para cezası kesildi. Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Koruma Timi Haydi ekiplerinin, Damlasu Mahallesi'nde gerçekleştirdiği denetim sırasında bir aracın içinde 270 canlı akrep bulduğu belirtildi.

Akrepler, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edilerek doğaya yeniden salındı. Cezanın, akreplerin yüksek ticaret değerinin ve doğanın korunmasının önemini vurgulamak amacıyla uygulandığı ifade edildi.

yeni-proje-13.jpg

CANLI AKREPLERİN PAZAR DEĞERİ NEDİR?

Canlı akrepler, özellikle bazı ülkelerde tıbbi ve araştırma amaçlı yüksek fiyatlarla satılabiliyor. Bu tür akreplerin gramı binlerce lira değerinde olabiliyor. Dolayısıyla, bu tür vahşi hayvanların izinsiz toplanması ve kaçakçılığı, ciddi ekonomik kayıplara yol açabiliyor ve doğal yaşamı tehdit edebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN