Yozgat’ta yetişmez diyenler pişman! ‘Süper Meyve’ hem kasaları hem cüzdanları doldurdu

Yozgat’ta yetişmez diyenler pişman! ‘Süper Meyve’ hem kasaları hem cüzdanları doldurdu

Yozgat'ta 1 dekar alanda ekimi yapıldı yetişmez diyenler şimdiden pişman oldu. Tıbbi ve aromatik bitkiler arasında yer alıyor herkes ona süper meyve adını veriyor. Yozgat'ta hasadı yapıldı hem kasalar hem cüzdanlarda oldu taştı.

Yozgat'ın Şefaatli ilçesine bağlı Gülistan köyünde çiftçilik yapan hacı Tufan Bir dekar alanda geçtiğimiz yıl deneme amacıyla ektiği aronya meyvesinden verimli sonuçlar aldı. Yozgat Tarım Orman İl Müdürlüğü denemeleri kapsamında ekimi yapılan aronya meyvesine birçok kişi süper meyve adını da veriyor.

ŞEFAATLİ'NİN SÜPER ÜRÜNLERİ

Yozgat'ın Şefaatli ilçesi Gülistan köyünde Bir dekar alanı ektiği aronya bitkilerini yetiştiren Hacı Tufan, verimli sonuçları aldı. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından tescillenen ve anavatanı Kuzey Amerika olan süper meyve aronyanın hasat etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Şefaatli İlçe Kaymakamı Oğuzhan Yazar, İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akşit, teknik personeller ve çiftçiler yer aldı.

Şefaatli'de Aronya Hasadı Etkinliği Gerçekleşti – Merhaba İzmir

ALTERNATİF ÜRÜNE YÖNELEN DESTEĞİ KAPIYOR

Yozgat'ta yetiştirilen hububatları alternatif olarak farklı ürünlere yönelen çiftçiler de desteklerden yararlanıyor. Şefaatli Kaymakamı Oğuzhan Yazar, aronya bitkisinin ilçe için umut verici bir ürün olduğunu dile getirdi. Yazar, “Bu deneme çalışması ilçemiz için örnek olacak. İlçemizde her türlü yeni ve alternatif ürünlerin ekim ve üretiminde bulunmak isteyen çiftçilerimize her türlü desteği vereceğiz. Bu çalışmada çiftçimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Aronya Hasadı Ordu'nun Yüzünü Güldürdü - Ordu Olay Gazetesi

İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, Gülistan köyünde Çiftçi Hacı Tufan'ın Bir dekar alana ektiği aronya bitkisi için dikim işleminin geçtiğimiz yıl yapıldığını aktardı. Aronya meyvesinin dikildikten sonra 3 yılından itibaren verime geçtiğini belirten Tufan, “ Burada yaptığımız denemenin bu yıl 2. senesidir. Gelişim iyi olduğundan bu sene hasat yapıyoruz. Amacımız önce çiftçi şartlarında denemek ve güzel sonuçlar olduğu takdirde de alternatif bit ürün olarak bunu ilimizde yaygınlaştırmaktır” açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN