Kredi kartına sırtını yaslayanlara kötü haber! Yeni düzenleme yolda: Kart limitleri düşürülecek

Kredi kartına sırtını yaslayanlara kötü haber! Yeni düzenleme yolda: Kart limitleri düşürülecek

Ekonomik zorluklar birçok vatandaşın sırtını kredi kartına yaslamasına neden oldu. Ancak kredi kartına sırtını yaslayanlara kötü haber! Yeni Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı. Kart limitleri düşürülecek...

Ekonomik zorluklarla baş eden milyonlarca vatandaş kredi kartı kullanımını artırdı. Devamlı kredi kartına sarılarak limitlerini yükseltenlere kötü haber geldi. Yeni Orta Vadeli Program açıklandı.

Ekonominin 2025-2027 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Program (OVP), 5 Eylül’de açıklandı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren program, Türkiye ekonomisinin gelecek üç yıllık yol haritasını belirledi. Enflasyon, büyüme ve cari açık hedeflerinin yanı sıra, finansmana erişim konusundaki hedefler ve kredi kartı limitlerine ilişkin dikkat çekici düzenlemeler de OVP'de yer aldı.

Credit Card: What It Is, How It Works, and How to Get One

KREDİ KARTI LİMİTLERİNDE YENİ DÜZENLEME SİNYALİ

Bankaların son dönemde gelir seviyesinin oldukça üzerinde kredi kartı limitleri belirlediği gözlemleniyor. Orta Vadeli Program'da bu duruma yönelik önlemler yer aldı. Programda, kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumlu hale getirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Risk Merkezi veri setlerinin entegrasyonu sağlanarak, kredi kartı limitlerinin gelir düzeyine göre daha kontrollü belirlenmesi hedefleniyor.

FİNANSMANA ERİŞİM VE SEÇİCİ KREDİ UYGULAMASI

OVP’de finansmana erişimi artırmak ve sanayi sektöründeki yatırımları desteklemek amacıyla seçici kredi uygulamalarına yer verileceği belirtildi.

MEVCUT KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL BELİRLENİYOR?

Mevcut yasal mevzuata göre, kart sahibi olduğu ilk yıl, kişinin toplam kredi kartı limiti aylık ortalama net gelirinin 2 katını aşamıyor. İkinci ve sonraki yıllarda ise bu limit aylık gelirin 4 katına kadar çıkabiliyor. Ancak son dönemde bankaların bu kuralların dışına çıkarak, birçok kişiye gelirinin çok üzerinde kredi kartı limitleri sunduğu ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN