Rota yeniden belirleniyor! Altın, gümüş, dolar alınır mı satılır mı? En güvenilir ekonomist açıkladı

Rota yeniden belirleniyor! Altın, gümüş, dolar alınır mı satılır mı? En güvenilir ekonomist açıkladı

Piyasadaki hareketlilik yatırımcının kafasını karıştırırken, ünlü ekonomistten beklenen açıklama geldi. Youtube programından yatırımcıya seslenen uzman isim, alım fırsatı için sinyal vererek, destek noktasını açıkladı…

Dolarda yıl sonu tahminleri 36-38 TL arasında değişirken, Merkez Bankası’nın 12 ay sonraki tahmini ise 40 TL bandında. Şuan ise 32 TL seviyelerinde olan dolar, yatırımcının kafasını epey karıştırmış durumda.

Güvenli liman olarak görülen altın ise yükseklerden uçmaya devam ediyor fakat onda da yaşanan kısa vadeli düşüşler kafa karıştırıyor. 11 yılın rekorunu kıran gümüş ise, yatırımcının gözdesi olmaya devam ediyor.

ALIM FIRSATI İÇİN YENİ SİNYAL

Gazeteci Bahar Feyzan'ın Youtube kanalına katılan Ekonomi Yazarı Devrim Akyıl, altında yaşanan kısa düşüş ve yeni alım fırsatlarıyla ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Akyıl, altında geri çekilmeler olduğunu belirterek alım fırsatı için sinyal verdi.

Altının uzun vadede hala bir döngüde olduğunu fakat kısa vadede bir miktar ısınma yaşandığını belirten Akyıl, "Altında geri çekilmeler olabilir, ancak majör bir dönüş beklemiyorum. Gümüş 30 doların üstünde kaldığı sürece önemli destektir. Altında ise 2330 dolarlar önemli destektir. Buradan bir geri çekilme olursa alım fırsatı doğurur" dedi.

yeni-proje-4.jpg

“GERİ ÇEKİLME OLURSA DAHA ÇOK ALIRIM”

Altın yatırımıyla ilgili stratejik tavsiyeler veren Akyıl, "Altını satıp dolara geçmek yerine altını korurum, geri çekilme olursa daha çok altın ve gümüş alırım" ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda, kar realizasyonu yaparak altını satıp ev almak isteyenler için de yorumunu paylaşan Akyıl, "Ev fiyatlarının yıkılacağını düşünmüyorum. Yatırım amaçlı değil, yaşayacağınız ve ihtiyacınız olan evi almak istiyorsanız yavaş yavaş artık alabilirsiniz. Risk alınacak bir dönem değil" dedi.

Akyıl, emtia yatırımlarının 2024 boyunca kötü bir performans sergilemeyeceğini öngörerek, "Gümüş ve platin, önümüzdeki dönemlerde altından daha iyi bir yatırım aracı olacak. Orta vadede dolar bazında da altın bazında da iyi kazandıracağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

yeni-proje-3.jpg

DÖVİZE YATIRIM YAPANLAR NE YAPMALI?

Yatırımlarını altına ya da dövize yatıranlar için de öneride bulunan Akyıl, parasının hepsini TL mevduata geçirmemeleri konusunda uyararak şunları söyledi:

"Ben yüzde seksen dövizde kalmaya devam ediyorum. Uzun vadede paramı mevduata bağlayamıyorum"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN