Milyonları sarsacak bir zam daha geldi! Ne akaryakıt ne sigara.. 150 liradan 500 liraya yükseldi

Milyonları sarsacak bir zam daha geldi! Ne akaryakıt ne sigara.. 150 liradan 500 liraya yükseldi

Milyonları sarsacak bir zam daha geldi. Her sene yeniden değerlendirme oranında artan o ücret 150 liradan 500 liraya yükseldi. İşte detaylar…

Vergide adalet ve etkinliği artırmayı amaçlayan vergi paketi taslağında çalışmaların sonuna gelindi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına zam ve vergi düzenlemesi konusunda açıklamalarda bulunurken yeni zammı da duyurdu.

150 LİRA OLAN ÜCRET 500 LİRAYA YÜKSELDİ

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni vergi paketi kapsamında yurt dışı çıkış harcının 500 TL olmasının 'vergi paketi' içerisinde Meclis'e sunulacağını açıkladı.

Güler, "Yurt dışına çıkış harcını 500 lira olarak belirliyoruz. Her yıl harç tutarı yeniden değerleme oranıyla artırılacaktır" ifadelerini kullandı. Bu gelişmeyle birlikte 150 TL olan harç ücreti %233 oranında artmış oldu.

yurtdisina-cikis-harcina-zam.jpg

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCINDAN KİMLER MUAF TUTULUYOR?

Çıkış tarihinden itibaren yurt dışında oturma izni olanlar, 7 yaşından küçük olanlar, pasavan gibi belgeler ile çıkış yapanlar, Kuzey Kıbrıs’a kimlik belgesi ile çıkanlar ve yurt dışına ticari amaçlar giden kara, deniz, hava ve denizyolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatından yurt dışına çıkış harcı talep edilmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN