Mahfi Eğilmez'den dikkat çeken açıklama: Fiyatlar artmaya devam ediyor ama...

Mahfi Eğilmez'den dikkat çeken açıklama: Fiyatlar artmaya devam ediyor ama...

İktisatçı Mahfi Eğilmez'in, TÜiK'in enflasyon açıklamasının ardından yaptığı paylaşım dikkat çekti. Eğilmez, enflasyon düşüşü ve fiyat düşüşünü karıştıranlara "Enflasyon düşüyor dendiğinde fiyatların artış hızı düşüyor yani fiyatlar artmaya devam ediyor ama eski hızına göre daha yavaş" diyerek durumu açıkladı.

Ağustos ayı enflasyonu aylık yüzde 2,47 artış gösterirken, yıllık bazda enflasyon yüzde 61,78’den yüzde 51,97’ye geriledi. ENAG ise, ağustos enflasyonunu aylık bazda yüzde 3,47; yıllık enflasyon ise yüzde 90,35 olarak açıkladı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez, TÜİK'in açıkladığı ağustos verilerine, "Benim tahminime çok yakın gidiyor” değerlendirmesi yaptı. Eğilmez, enflasyonda görülen gerilemenin fiyat düşüşleriyle karıştırılmaması konusunda da uyarıda bulundu.

'FİYATLAR ARTIYOR AMA ARTIŞ HIZI YAVAŞLADI'

Eğilmez, kişisel X platformunda yaptığı açıklamada, enflasyonun düşüşünün fiyat düşüşüne etki etmemesine yönelik soruların geldiğini belirtirken, şunları yazdı:

“Gelen sorulardan gördüğüm kadarıyla hala enflasyon düşüşüyle fiyat düşüşü birbirine karıştırılıyor. Enflasyon düşüyor dendiğinde fiyatların artış hızı düşüyor yani fiyatlar artmaya devam ediyor ama eski hızına göre daha yavaş artıyor demektir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN