Kripto para borsasında ibre yeşile döndü! Bitcoin aylar sonra ilk kez o rakamı deldi geçti!

Kripto para borsasında ibre yeşile döndü! Bitcoin aylar sonra ilk kez o rakamı deldi geçti!

Son senelerde birçok insan tarafından tercih edilen kripto para borsası yüzleri güldürdü. Yükselişler başladı! Tüm detaylar haberimizde.

Elindeki nakit parasını kripto para borsasında değerlendirmek isteyen binlerce insanın yüzünü Bitcoin yükselişleri güldürdü! Peki Bitcoin ne kadar oldu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KRİPTO PARA BORSASI YÜKSELİYOR

Sabah saatlerinden itibaren Bitcoin yüzde 7.4 yükseliş gösterdi ve 28 bin 900 dolar üstüne çıktı. Son bir buçuk ayın en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin 30 bin dolar eşiğe yaklaştı. Analistler yükselişle ilgili birçok farklı yorumda bulunuyor. İlk etken artış gösteren kurumsal lig. Geçtiğimz hafta dünyadaki en büyük varlık yönetim firması olan BlackRock Bitcoin EFT ürün ihracı yapmak için başvuru yaptı. Yine bu hafta fon yönetim devi olarak bilinen Fidelity şirketi de başvuruda bulunacağı ile ilgili haberler yayımlandı. Henüz başvuru yapılmasa da konu ile ilgili bir yalanlama gelmemesi de olumlu şekilde değerlendirildi. Aynı zamanda ABD SEC'in Binance ve Coinbase için açtığı davaların olumsuz etkileri de yavaş yavaş siliniyor. 

Bitcoin Güne Yükselişle Başlado

Açılan davalarda SEC Solana, Cardano, Polygon, Filecoin gibi kripto paraları menkul kıymet olarak tanımlayarak kripto para borsasının lisansı olmadan aracılık yapmakla suçlanmıştı. Mahkemelerde ise Bitcoin adı geçmedi ve yatırımcı da bu sebeple Bitcoin yatırımlarını artırdı. Bitcoin'in piyasa değeri ilk kez iki sene sonrasında yüzde 50 seviyesine yükseldi. Aynı zamanda Bitcoin ve kripto para borsasında yaşanan yükselişlerin bir diğer nedeni de dolarda yaşanan durulma olarak değerlendiriliyor. FED geçtiğimiz hafta 10 toplantı sonrasında ilk kez faiz artırımı yapmadı ve sabit bıraktı. Bu karar öncesinde dolar endeksi 103.4 seviyelerindeydi. Bugünden itibaren ise 102.6 seviyelerine geriledi. Geçen son bir hafta içinde ABD 10 senelik hazine tahvil getirisi ise yüzde 3.84 oranından yüzde 3.73 oranına gerilemiş oldu. 2 senelik tahvil getirisi de yüzde 4.70 civarında paralel devam etti. Bu sabahtan itibaren Bitcoin piyasasında yaşanan yükselişler yatırımcı ve analist tarafından olumlu olarak değerlendirildi. Ethereum TSİ 8.4 saatinden itibaren yüzde 5 yükseldi ve 1.813 dolar seviyesine yükseldi. Binance Coin yüzde 3.6, Ripple yüzde 2.1, Cardano yüzde 6.5, Dogecoin yüzde 2.6, Solana yüzde 4.8 oranıyla yükseliş gösterdi. Avalanche ise yüzde 7 yükselişle en çok yükselen kripto para oldu. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN