İflas haberleri peş peşe geliyor! Türkiye'nin kimya devinden kötü haber: Konkordato istediler

İflas haberleri peş peşe geliyor! Türkiye'nin kimya devinden kötü haber:  Konkordato istediler

İflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor! Bu kez Türkiye'nin kimya devinden kötü haber geldi! Konkordato talep ettiler...

Ekonomik darboğazdan etkilenen kimya sektörü, önemli bir oyuncusu olan Winner Kimya'yı da vurdu. Niğde ve Gebze tesislerinde üretim yapan firma, ekonomik krizi aşamadı ve konkordato talebinde bulundu. Şirketin sahipleri Murat Ertay ve Tuğba Çetin, Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurusunda bulundular.

3 AY GEÇİCİ MÜHLET VERİLDİ

Konkordato nedir? Konkordato süreci nasıl işler?

Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi, 2024/426 esas numaralı davada önemli bir karar aldı. Mahkeme, Murat Ertay, Tuğba Çetin, Marmara Kalsit ve Madencilik İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi ile Winner Kimya Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato talebi üzerine, 3 ay süreyle geçici mühlet verdi. Mahkeme ayrıca, geçici mühlet kararıyla birlikte ihtiyati tedbir kararı da aldı.

Geçici mühlet kararıyla birlikte mali müşavir Çetin Keşaplı, mali müşavir Serpil Demirci ve hukukçu Levent Biçer geçici komiser olarak atandı. Bu karar, 3 Haziran 2024 saat 11:00'den itibaren geçerli olacak.

Konkordato Sürecindeki Firmalar - Sava Hukuk

İcra ve İflas Kanunu'nun 288. maddesi gereğince, alacaklıların geçici mühlet kararına itiraz hakkı bulunuyor. Alacaklılar, ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde dilekçe ile itiraz edebilirler.

Ön inceleme duruşması, konkordato talebinin değerlendirilmesi ve alacaklıların itirazlarının dinlenmesi için 2 Eylül 2024 günü saat 14:00'te yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN