Evine iki maaş girmeyene kiralık daire yok! Ev sahiplerinin yeni şartı: Artık memur olmak yetmiyor

Evine iki maaş girmeyene kiralık daire yok! Ev sahiplerinin yeni şartı: Artık memur olmak yetmiyor

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerilimi daha da tırmandıracak yeni bir gelişme gündemde. Ev sahiplerinin yeni şartı belli oldu. Öyle ki artık evine iki maaş girmeyene kiralık daire yok. İşte detaylar…

Konut kiralarında 2 yıldır uygulamada olan %25’lik zam sınırı 1 Temmuz’dan itibaren son buldu. Böylece %65’i bulan ve hatta geçen zamlar yeniden gündeme geldi.

NTV’de yer alan habere göre, ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar ortaya çıkan farklı sorunlarla hala sürüyor. Öyle ki bazı ev sahiplerinin şartları bu kadar da olmaz dedirtiyor. Bu şatların arasında maaş bordrosu, memur olma ve sicil kaydı bulunuyor.

ev-sahiplerinin-yeni-sarti-2.jpg

Ev sahiplerinin bu tarz talepleri hukukçulara göre normal ancak taleplerinde hukuka aykırı olanlar da var.

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, “Belli bir memuriyet kriteri aranması ya da herhangi bir çalışma kriteri aranması ya da bir takım ekonomik belgeler talep edilmesi herhangi bir şekilde hukuka aykırılık taşımıyor” ifadelerine yer verdi.

ev-sahiplerinin-yeni-sarti-1.jpg

ARTIK 2 MAAŞ ŞARTI GETİREN DE VAR

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa da “2 adet kefil isteyen ya da ‘Bir evde en az 2 adet maaş olsun’ diyen ev sahipleri de yavaş yavaş türemeye başladı” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN