Elektrikli otomobil üreticisinden kötü haber! İflas başvurusunda bulundu

Elektrikli otomobil üreticisinden kötü haber! İflas başvurusunda bulundu

Elektrikli otomobil üreticisinden kötü haber geldi! Ekonomik zorluklarla baş edemeyen şirket iflas başvurusunda bulundu. 200 ile 999 arasında alacaklısı varmış...

Elektrikli otomobil üreticisi Fisker, resmi olarak iflas başvurusunda bulundu. Şirket, mali zorluklar ve artan borçları nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldı. Başvuruda, Fisker'ın 200 ile 999 arasında alacaklısı olduğu belirtildi.

YOUTUBE VİDEOSUNDAN BÜYÜK DARBE

Fisker’ın mali durumu, son aylarda giderek kötüleşti. Dünyaca ünlü teknoloji YouTuber’ı Marques Brownlee, birkaç ay önce yayınladığı videoda Fisker Ocean modelini “Bugüne kadar incelediğim en kötü otomobil” olarak nitelendirdi. Bu video, Fisker’ın zaten zor durumda olan itibarına ağır bir darbe vurdu. Diğer otomobil üreticileri Fisker'ı kurtarmak için adımlar atsa da şirketin büyük bir çıkmazda olduğu kısa sürede ortaya çıktı.

ÜRETİM DURDURULDU

Firma, geçtiğimiz yıldan beri mali sıkıntılarla mücadele ediyordu. 2023 yılında Ar-Ge ve işletme faaliyetlerine yaklaşık 1 milyar dolar harcanmasına rağmen sadece 4.929 adet otomobil satışı gerçekleştirilebildi. Durumun ciddiyetinin farkında olan Fisker, yıl başından beri üretimi durdurmuştu. Ancak, şirket iflas başvurusunda her şeye rağmen 500 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında varlığa sahip olduğunu açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN