Dünyaca ünlü bir şirketi daha ekonomik kriz vurdu! Kimya devi tesislerini teker teker kapatıyor

Dünyaca ünlü bir şirketi daha ekonomik kriz vurdu! Kimya devi  tesislerini teker teker kapatıyor

Ekonomik kriz şirketleri acımasızca vurmaya devam ediyor. Şimdi de Almanya’nın en ünlü şirketlerinden olan kimya devi tesislerini teker teker kapatıyor. İşte sektörde şoke etkisi yaratan iflasın detayları…

Halk TV’de yer alan habere göre; dünyaca ünlü Alman kimya devi BASF, iflasın eşiğinde olduğunu duyurdu. Şirket, Hürth'teki Knapsack Kimya Parkı'ndaki üretim tesislerini ve Frankfurt am Main'deki tesisini kapatacak. Bu kararın, dünyanın en büyük kimya fabrikası olan Ludwigshafen'deki üretimi de sonlandırabileceği belirtiliyor.

300 KİŞİ EKMEĞİNDEN OLACAK

BASF'ın Hürth'teki tesislerini kapatma süreci hız kazanırken, Frankfurt am Main'deki tesisin 2005 yılı sonuna kadar faaliyetlerini sonlandıracağı açıklandı. Bu kararların toplam 300 kişinin işini kaybetmesine neden olması bekleniyor.

basf-iflas.jpg

MALİYETLERİN ETKİSİ…

Şirket yetkilileri, kararlarını yüksek enerji ve hammadde maliyetlerinin artışı ve kar marjının düşmesi gibi ekonomik faktörlerin etkisi altında aldıklarını açıkladı.

BASF'ın bu zorlu süreçte aldığı kararlar, küresel ekonomik krizin kimya sektörü üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Şirketin Ludwigshafen'deki durumuyla ilgili net bir kararın ise yakın zamanda duyurulması bekleniyor.

Bu gelişmeler, BASF'ın krizle mücadele ettiği bir döneme işaret ediyor ve kimya endüstrisi üzerinde önemli bir etki yaratıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN