Dev elektrikli araç fabrikası kepenk indiriyor! Binlerce çalışanı vardı: Kötü haber verildi

Dev elektrikli araç fabrikası kepenk indiriyor! Binlerce çalışanı vardı: Kötü haber verildi

Dev otomobil markasından kötü haber! 3 bin çalışanı vardı! Dev elektrikli araç fabrikası kepenk indiriyor! CEO'dan açıklama geldi. o fabrika kapanıyor, kötü haber verildi...

Audi'nin Brüksel'deki elektrikli araç fabrikası ile ilgili kötü haber geldi. Şirketin çeşitli sebeplerden ötürü fabrikayı kapatma düşüncesi gündem oldu.

Audi'nin Brüksel'deki elektrikli araç fabrikasının kapanma kararı, hem şirket için hem de fabrikada çalışan yaklaşık 3 bin kişi için büyük bir darbe oldu. Elektrikli araçlara olan talebin global ölçekte azalması, bu kararın arkasındaki en büyük etken olarak gösteriliyor.

AUDI BRÜKSEL FABRİKASININ KAPAMNA NEDENLERİ

Audi, Brüksel fabrikasında üretilen Q8 e-tron ve Q8 Sportback e-tron modellerinin üretimini planlanandan önce durdurmayı düşünüyor. Elektrikli araçlara olan talebin düşmesi, bu kararın en büyük nedeni olarak gösterilirken Brüksel’deki üretim maliyetlerinin yüksekliği, fabrikanın kapanmasında önemli bir rol oynuyor.

Audi, Brüksel'de üretim yapmanın diğer lokasyonlara göre daha pahalı olduğunu belirtti. Yüksek lojistik maliyetler de durumu daha da zorlaştırıyor.

3 BİN ÇALIŞANI VARDI

Fabrikanın kapanma kararı, yaklaşık 3 bin çalışanın geleceği konusunda büyük bir belirsizlik yaratıyor. Avrupa VW Grubu İş Konseyi’ndeki Audi Komitesi Sözcüsü Rita Beck konu ile ilgili “Audi yönetimi, fabrikanın sorumluluğunu üstlenmeli. Karar sürecinde sürdürülebilir ve uygulanabilir bir çözüm bulunmasını umuyoruz” açıklamasında bulundu.

ŞİRKET YÖNETİMİNİN YAKLAŞIMI

Audi Brüksel CEO’su Volker Germann, kapanma kararının henüz nihai olmadığını belirtti. Germann, çalışanlar ve kendisi için oldukça önemli olan bu kararın, sosyal ortaklarla birlikte tartışılacağını ve alternatiflerin detaylı bir şekilde inceleneceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN