BYD'nin ardından Alman otomotiv devi de Türkiye'de fabrika kuruyor! Binlerce kişiye ekmek kapısı olacak

BYD'nin ardından Alman otomotiv devi de Türkiye'de fabrika kuruyor! Binlerce kişiye ekmek kapısı olacak

Otomobil devleri yönünü Türkiye'ye çevirdi. BYD'nin ardından Alman otomotiv devi de fabrika kurmak için hazırlıklara başladı. Fabrikaların binlerce kişiye ekmek kapısı olacak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Alman devi Türkiye'de fabrika açmak için hazırlıklara başladı. Çinli otomobil devi BYD'nin ardından, sektörün devleri yönünü Türkiye'ye çevirdi. Köklü otomotiv tedarikçisi binlerce vatandaşa iş imkanı sağlayacak. İşte tüm detaylar...

ROTA TÜRKİYE'YE ÇEVRİLDİ

Almanya'nın köklü otomotiv tedarikçisi ZF Friedrichshafen, çarpıcı bir kararla üretimini Türkiye'ye kaydırma kararı aldı. 110 yıllık geçmişi ve dünya çapında 31 ülkede faaliyet gösteren şirket, artan maliyetler ve AB bürokrasisi nedeniyle rotayı Türkiye'ye çevirdi.

0x0-cinli-byd-yatirima-geliyor-avrupadaki-ikinci-fabrika-turkiyeye-1720241964008.webp

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Bu karar, Çinli otomotiv devi BYD'nin Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırımla fabrika kurma hamlesinin ardından geldi. ZF Friedrichshafen'in Türkiye'deki üç şubesi, ülkenin coğrafi avantajları ve uygun maliyetleri, bu yatırımı cazip kılan faktörler olarak öne çıkıyor.

multinacional-alema-do-ramo-de-pecas-automotivas-vai-fabricar-baterias-de-carregamento-ultra-rapido-para-veiculos-eletricos.jpg

OTOMOTİV DEVLERİNİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR

Almanya'da 54 bin çalışanı bulunan şirketin, bu kararla birlikte 12 bin çalışanını işten çıkarma riskiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Geleneksel şanzıman üreticisi olan ZF Friedrichshafen, elektrikli araçların yükselişiyle birlikte bu alandaki yatırımlarını da askıya almıştı.

Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki çekiciliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Ülkenin stratejik konumu, nitelikli iş gücü ve yatırım dostu ortamı, küresel otomotiv devlerinin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN