Araba sahipleri dikkat! Günlerce uğraşma derdi bitti: Artık E-Devlet'ten şipşak yapabilirsiniz

Araba sahipleri dikkat! Günlerce uğraşma derdi bitti: Artık E-Devlet'ten şipşak yapabilirsiniz

Araba sahipleri dikkat! Artık günlerce uğraşma derdi son buldu! E-Devlet'ten şipşak yapabileceksiniz! Başvurular başladı, işte detaylar...

PTT AŞ, e-Devlet Kapısı aracılığıyla sunduğu hizmetlerle vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Şirketin açıklamasına göre, PTT AŞ'nin e-Devlet platformundaki hizmet yelpazesi genişlemeye devam ediyor.

PTTBANK VE DİĞER HİZMETLER

PTT AŞ, e-Devlet Kapısı üzerinden PTTBank, e-Apostil, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS), Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), Filateli, Kişisel Pul, PTT Kargo, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Telgraf gibi birçok hizmet sunuyor. Bu hizmetler, kullanıcıların çeşitli işlemlerini hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlıyor.

PTTBANK HİZMETLERİ

Abonelik sözleşmeleri artık e-devlet'te! Sürece başlayan ilk operatör Türksat Kablo oldu - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

PTTBank aracılığıyla sunulan hizmetler arasında MTV Ödemesi, Yakıt Gaz Sistemi Sorgulama, Kullanıcı İşlemleri, Araç Kilometre Sorgulama, Su-Telefon (GSM)-Doğalgaz-Elektrik Ödemeleri ile HGS ve Havale işlemleri bulunuyor. Bu hizmetler, kullanıcıların finansal işlemlerini kolaylaştırıyor ve zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor.

E-APOSTİL VE HGS HİZMETLERİ

E-Apostil hizmetleri kapsamında kullanıcılar, e-Apostil başvurusu yapabilir, Başvuru Belge Doğrulama ve Genel Başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir. HGS alanında ise Gerçek veya Tüzel Kişi Bakiye Yükleme, İptal Başvurusu, Geçiş Bilgileri Sorgulama, İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama ve Hesap Bilgileri Sorgulama gibi hizmetler sunuluyor. Temmuz ayı itibarıyla HGS kullanıcılarına, gerçek veya tüzel kişi plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurusu yapabilme imkanı da tanındı.

HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır? HGS bakiye nereden yüklenir? HGS bakiye sorgulama 2021

KAPSAMLI HİZMETLER

E-Devlet Kapısı üzerinden ayrıca Kayıtlı Gönderi Takibi, Posta Kodu Sorgulaması, Talep Öneri Şikayet Başvurusu ve Takibi, PTT KEP Hesabı Online Başvuru, PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma, En Yakın PTT İş Yerini Sorgulama, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Evrak Doğrulama ve Bireysel Ön Kabul Başvurusu gibi hizmetlere erişim sağlanabiliyor.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE ERİŞİM

T.C. Kimlik No kısıtlama özelliği e-Devlet'e geldi

PTT AŞ hizmetlerine, e-Devlet Kapısı üzerinden on bir haneli T.C. Kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapılarak ulaşılabiliyor. E-Devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar, PTT iş yerlerinden bu şifreyi temin edebiliyorlar. Detaylı bilgiye ise PTT AŞ'nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN