2024'ün en çok sorun yaşatan otomobil markası açıklandı! Alan aldığına pişman oluyor

2024'ün en çok sorun yaşatan otomobil markası açıklandı! Alan aldığına pişman oluyor

Otomobil tutkunlarını yakından ilgilendiren yeni bir araştırma yayınlandı. 2024 Senesinin en çok satan otomobillerinin yanı sıra en çok sorun yaşatan otomobil markası da belli oldu. Bu markayı alanlar adeta aldığına pişman oluyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Otomobil güvenilirlikleri kapsamında yapılan bir araştırmaya göre, ABD’de 2024 yılı ilk yarısında potansiyel arızalarla geri çağrılan araç sayısı açıklandı. Söz konusu listede çok güvenilir olarak düşündüğümüz markalar yer alırken listenin en başındaki marka görenleri şaşırttı.

yeni-proje-6-001.jpg

EN ÇOK SORUN YAŞAYAN MODEL O OLDU

ShiftDelete’de yer alan habere göre, 2024 yılında geri çağırma istatistiklerinde öne çıkan Ford, yılın ilk altı ayında toplam 31 geri çağırma talebiyle dikkat çekiyor. Ford, bu süreçte toplam 3 milyon 660 bin 752 aracı etkileyen potansiyel arızalar nedeniyle zirveye yerleşti. Elektrikli otomobilleriyle bilinen Tesla ise 8 geri çağırma bildirimiyle 2 milyon 552 bin 178 aracı kapsayan potansiyel sorunlarla ikinci sıraya yerleşti. Bu veriler, otomotiv endüstrisindeki geri çağırma trendlerini gözler önüne seriyor.

yeni-proje-7.jpg

Söz konusu listenin beşinci ve altıncı sırasında Honda ile Toyota yer alırken, bu markalar ise sırasıyla 1 milyon 81 bin 882 ve 1 milyon 12 bin 730 aracı geri çağırdı. Öte yandan bu markalara göre daha sorunlu bilinen Volkswagen ve General Motors markaları sırasıyla 725 bin ve 655 bin rakamları ile Japon markalardan daha iyi performans gösterdi.

yeni-proje-8.jpg

BMW VE MERCEDES FARKI

BMW ve Mercedes arasındaki geri çağırma yarışında da dikkat çeken gelişmeler yaşandı. BMW, bu yılın ilk altı ayında toplam 11 geri çağırma talebiyle 90 bin aracı etkileyen potansiyel sorunlarla gündeme geldi. Mercedes ise 14 geri çağırma talebiyle 330 bin aracı servisine çağırdı. Bu veriler, premium otomobil segmentindeki güvenlik ve kalite kontrolü önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN