Yagi Tayfunu, Çin ve Vietnam'ı vurdu: Çok sayıda ev hasar aldı, ölü ve yaralılar var

Daha önce Filipinler'de 16 kişiyi öldüren Yagi Tayfunu bu kez Çin ve Vietnam'ı vurdu. Çin'de tayfun nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yara aldı. Tayfunun ulaştığı Vietnam'da da yaklaşık 50 bin kişi kıyı kasabalarından tahliye edildi.

Bu yıl Asya'da görülen en kuvvetli fırtına olan Yagi, Filipinler ve Çin'in ardından bugün Vietnam'ın kuzeyine ulaştı. Çin'in güneyindeki Hainan adasında etkili olan tayfunda iki kişinin öldüğü belirtildi.

Reuters'un haberine göre, Çin'de onlarca kişinin de yaralanmasına yol açan Yagi Tayfunu, aynı zamanda 2024 yılında dünyada görülen en güçlü ikinci tropik siklon oldu.

Yagi sebebiyle Filipinler'de bugüne kadar en az 16 kişi hayatını kaybetti. Yagi, Vietnam'a ise bugün yerel saatle 13.00 sıralarında ulaştı.

Yagi'nin beraberinde getirdiği kuvvetli fırtınaların hızı saatte 160 kilometreye kadar çıktı. Yagi, bundan bir gün önce halen Hainan'da etkili olduğu süreçte bu hız en fazla saatte 234 kilometre olarak ölçülmüştü.

VİETNAM'DA 50 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Görgü tanıklarının Reuters ile paylaştığı bilgilere göre, rüzgarlar sebebiyle binaların camları kırıldı, ağaçlar devrildi. Halkın yetkililerin uyarılarına büyük oranda uyması dolayısıyla kentin sokakları boş kaldı.

Vietnam hükümeti, konuya ilişkin açıklamasında, kıyı kasabalarında yaşayan yaklaşık 50 bin kişinin tahliye edildiğini ve 450 bin askeri personelin görevlendirildiğini duyurdu.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ, EĞİTİME ARA VERİLDİ

Aralarında Hanoi'deki Noi Bai Havalimanı da olmak üzere dört havaalanındaki faaliyetler de tayfun sebebiyle askıya alınırken, 300'ü aşkın uçuş iptal edildi.

Başkent Hanoi'nin de aralarında olduğu kuzeydeki 12 ildeki liselerde eğitime ara verildi.

İŞTE ORTAYA ÇIKAN GÖRÜNTÜLER...

yeni-proje-3.jpg

yeni-proje.jpg

yeni-proje-1-001.jpg

yeni-proje-2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN