Kremlin'den Trump'a suikast girişimine sert tepki: Ateşle oynamanın sonuçları olur

Kremlin'den Trump'a suikast girişimine sert tepki: Ateşle oynamanın sonuçları olur

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın kampanya sözcüsü, Trump’ın Florida’da bulunduğu esnada yakınlardan silah sesleri duyulduğunu açıkladı. Olayın ardından açıklama yapan Kremlin, 'suikast girişimine' vurgu yaparak "ateşle oynamanın" ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Pazar günü gerçekleşen ve Trump'a yönelik bir "suikast girişimi" olabileceği şüphesiyle inceleme başlattığını duyurdu. Olay, Trump’ın Florida’daki golf sahasında bulunduğu sırada gerçekleşti ve çevrede paniğe yol açtı. Soruşturmanın seyri, olaya dair Ukrayna bağlantılı iddiaları gündeme taşırken, Kremlin’den gelen sert tepkiler, durumu daha da dikkat çekici hale getirdi.

gxik8-mweaaedkl.jpeg

UKRAYNA BAĞLANTISI İDDİASI

Suikast girişimi zanlısının Ukrayna ile bağlantılarının olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, bu iddialara değinerek, “Ateşle oynamanın sonuçları olur” ifadesini kullandı. Peskov, suikast girişiminin zanlısının Ukrayna ile ilişkileri olduğu haberlerine dikkat çekerken, ABD'nin bu bağlantıları ciddiye alması gerektiğini söyledi.

ABD BAŞKANLIK YARIŞINDA GERGİNLİK

Peskov, ABD’deki başkanlık yarışını yakından izlediklerini belirterek, sürecin son derece gergin bir ortamda ilerlediğini vurguladı. Kremlin sözcüsü, Rusya’nın ABD içişlerine müdahale ettiğine dair iddiaları ise kesin bir dille reddetti.

ŞÜPHELİ YAKALANDI

Florida'daki olayda, güvenlik güçleri Trump'ın golf kulübü çevresinde AK-47 tipi bir tüfekle dolaşan şüpheliyi yakaladı. ABD basınına göre, şüphelinin kimliği 58 yaşındaki Hawaii doğumlu Ryan Wesley Routh olarak açıklandı. Routh, daha önce Ukrayna’da savaşmak için gönüllü olduğunu ve Rusya’nın Şubat 2022’de başlattığı askeri operasyon sonrası Ukrayna’ya gittiğini belirtmişti.

gxmbkrqxgaauod7.jpeg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN