Avrupa felaketi yaşıyor: Sellerde en az 15 kişi hayatını kaybetti

Avrupa felaketi yaşıyor: Sellerde en az 15 kişi hayatını kaybetti

Orta ve Doğu Avrupa’da günlerdir süren yoğun yağışlar can kaybına neden oldu. Romanya’da sen nedeniyle 6 kişi hayatını kaybederken Avusturya’da selde ölenlerin sayısı 3’e yükseldi. Polonya ve Çekya’da da toplam 6 kişi selde yaşamını yitirdi.

Avrupa kıtası, 2002'deki afetten sonra "en kötü felaket"i yaşıyor olabilir. Kuvvetli yağışların yol açtığı sellerde en az 15 kişi hayatını kaybetti.

ROMANYA’DA YÜZLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Metrekareye 160 litre yağmurun düştüğü Romanya'nın doğusunu etkileyen sellerde 6 kişi hayatını kaybetti. Sel bölgelerinde yaşayanlar botlarla kurtarıldı.

Romanya Acil Durum Dairesi, Galati ve Vaslui beldelerinde sel nedeniyle yaklaşık 5 bin evin hasar gördüğünü, yüzlerce kişinin tahliye edildiğini ve ülke genelinde 19 beldenin yağış ve fırtınadan etkilendiğini aktardı.

AVUSTURYA’DA ÖLÜ SAYISI 3’E YÜKSELDİ

Avusturya Polisi, selin etkili olduğu Aşağı Avusturya eyaletinde 2 kişinin cansız bedenine ulaştı. Aşağı Avusturya'da dün de bir itfaiye eri hayatını kaybetmişti.

Aşırı yağışın yol açtığı sel ve su taşkınları nedeniyle tamamen afet bölgesi ilan edilen Aşağı Avusturya'da tehlikenin artarak devam ettiği bildirildi.

Selin etkili olduğu eyalette 200'den fazla cadde ve otoyolun trafiğe kapatıldı, eğitim öğretime ara verildi. Ülkenin kamu yayıncı kuruluşu ORF, sel felaketinden etkilenenler için yardım kampanyası başlattı.

Başkentte Viyana’da metro hatları su baskınları nedeniyle sınırlı hizmet verdi, bazı ilçelerde elektrik kesintileri yaşandı, Batı Otobanı da güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı.

POLONYA’DA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Polonya'da da sel nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti.

Hükümet “doğal afet” durumu ilan etmeye hazırlanırken Başbakan Donald Tusk, Avrupa Birliği'nden (AB) yardım almak için felaket bildirisi hazırladıklarını duyurdu.

ÇEKYA’DA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 7 KİŞİ KAYBOLDU

Çekya Emniyet Müdürü Martin Vondrasek, basına yaptığı açıklamada ülkede yoğun yağış nedeniyle meydana gelen sel ve su taşkınları yüzünden bir kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin kaybolduğunu bildirdi.

Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkede etkili sel ve su taşkınlarının özellikle gelir seviyesinin düşük olduğu bölgelerde çok daha fazla hissedildiğini belirtti.

Ülke çapındaki birçok bölgede seller sebebiyle 10 bin 500'den fazla kişi tahliye edildi.

MACARİSTAN’DA ÜÇÜNCÜ DERECE SEL UYARISI

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den geçen Tuna Nehri'nde yağışlar nedeniyle su seviyesinde ciddi artış gözlendi.

Tuna Nehri'ndeki su seviyesinin giderek artması dolayısıyla bölgede üçüncü derece sel uyarısı verildi.

İSVİÇRE’DE ÇIĞ TEHLİKESİ

İsviçre’de Alplerin kuzey yamaçları, Graubünden ve Valais gibi kantonlarda yoğun kar yağışı nedeniyle çığ tehlikesine yönelik uyarı 4'üncü seviyeye (yüksek risk) çıkarıldı.
Bazı ölçüm istasyonlarında dün eylülün ilk yarısı için "en düşük günlük sıcaklıkların" kayıtlara geçtiği de belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN