İsrail fırınlara yakıt gidişini engelliyor: Gazze'nin kuzeyi açlıkla karşı karşıya

İsrail fırınlara yakıt gidişini engelliyor: Gazze'nin kuzeyi açlıkla karşı karşıya

İsrail’in yoğun kuşatması altında olan Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Filistinliler açlık tehdidiyle karşı karşıya. Bölgedeki 6 fırından 5’i kapandı, son fırın da bir hafta içinde kapanabilir.

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Acur Fırınları’nın sahibi Kamil Acur, İsrail’in ham madde girişine izin vermediği bölge için "açlık" uyarısında bulundu. Sahibi olduğu 6 fırından 5'inin kapandığını belirten Acur, "İsrail'in ham madde ve yakıt girişini engellemeyi sürdürmesi halinde çalışmaya devam eden tek fırınımız da bir hafta içinde kapanma tehdidi altında.” dedi.

10 GÜNDÜR YAKITLARI YOK

Gazze kenti ve kuzeydeki fırınlara 10 gündür yakıt gelmediğini söyleyen Acur, İsrail'in yaklaşık bir ay önce bölgeye un, şeker ve maya gibi temel malzemelerin girişini kısıtladığını söyledi.

Acur, İsrail ambargosunun fırınların kapanmasına neden olduğunu vurgulayarak, krizin devam etmesi halinde çalışan tek fırında da iş günlerini azaltmak zorunda kalabileceklerini ifade etti.

FİLİSTİNLİLER İÇİN TEK YİYECEK BİR SOMUN EKMEK

Açık kalan son fırınlarının Gazze'nin en büyük fırınlarından biri olduğu ve kapanmasının ekmek krizine yol açabileceği uyarısında bulunan Acur, özellikle Gazze kenti ve kuzey bölgelerde yaşayan Filistinliler için tek yiyeceğin bir somun ekmek olduğunu hatırlattı.

Gazze'de ham madde ve yakıt krizinin daha da kötüleşmesinin önüne geçilmesini isteyen Acur, uluslararası kurum ve kuruluşlara "acil müdahale" çağrısında bulundu.

İsrail'in uluslararası hukuku ihlal eden kısıtlamaları nedeniyle Gazze Şeridi'nde yoğun saldırı ve abluka altında yaşayan yaklaşık 2,3 milyon Filistinli, kriz boyutunda gıda, su ve ilaç eksikliği çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN