UNRWA: Bir haftada Batı Şeria’da 7 çocuk öldü

UNRWA: Bir haftada Batı Şeria’da 7 çocuk öldü

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken UNRWA, Gazze Şeridi’ndeki savaşın yanı sıra Batı Şeria’da da yıkım ve şiddetin arttığını belirterek, son bir haftada aralarında 7 çocuğun da bulunduğu çok sayıda sivilin öldüğünü açıkladı.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Birleşmiş Milletler’in Filistin Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’ndeki savaşın yanı sıra Batı Şeria’da da yıkım ve şiddetin arttığını belirterek, son bir haftada aralarında 7 çocuğun da bulunduğu çok sayıda sivilin öldüğünü duyurdu.

UNRWA’dan yapılan açıklamada, “Gazze'de savaş sürerken Batı Şeria'da şiddet ve yıkım her geçen saat artıyor. Geçtiğimiz hafta, geçen yılın Kasım ayından bu yana Batı Şeria'daki Filistinli siviller için en ölümcül hafta oldu. Aralarında 7 çocuğun da bulunduğu çok sayıda kişi öldürüldü. Bu kabul edilemez. Artık sona ermelidir” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN