İstanbul'u bırakıp Hatay'a döndü, onlarca kadına iş kapısı açtı! Ektikleri yerden fışkırıyor: Kadınların gelir kapısı oldu

İstanbul'u bırakıp Hatay'a döndü, onlarca kadına iş kapısı açtı! Ektikleri yerden fışkırıyor: Kadınların gelir kapısı oldu

Asıl mesleği avukatlık olan Nurhak Kar Öksüz, İstanbul’u bırakıp Hatay’a döndü, onlarca kadına iş kapısı açtı. Hem çiftçilik yapan hem de kadın kooperatifi kuran Öksüz’ün bu girişimi kadınların gelir kapısı oldu…

Hatay’dan İstanbul’a üniversite eğitimi için giden ve mezuniyetinin ardından avukatlık yapan 44 yaşındaki Nurhak Kar Öksüz, uzun yıllar süren memleket özlemi ve ata topraklarında çiftçilik yapma hayaliyle hayatını yeniden şekillendirdi. 2018 yılında İstanbul’u geride bırakarak memleketine dönen Öksüz, çiftçilikle uğraşmanın yanı sıra Akdeniz Kadın Kooperatifi’ni kurarak depremzede kadınlara destek olmaya başladı.

EMEKLİLİK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İstanbul’daki avukatlık kariyerinden sonra memleketine dönen Nurhak Kar Öksüz, eşinin 4 dönümlük arazisinde çiftçilik yapmaya başladı. İlaçsız tarım modeli benimseyerek zeytin, biber, domates, fasulye ve narenciye yetiştiren Öksüz, bahçesindeki ürünleri işlemek ve dayanışma sağlamak amacıyla Akdeniz Kadın Kooperatifi’ni kurdu.

hatayda-ciftcilige-baslayan-avukat-1.jpg

KOOPERATİF İLE KADINLARA DESTEK

Öksüz, kooperatif bünyesindeki 20 kadınla sabahın erken saatlerinde bahçedeki ürünleri topladıktan sonra adliyedeki duruşmalarına katılıyor. Türkiye Yüzyılı Prefabrik Çarşısı’ndaki kooperatifte, kadınlarla birlikte üretim yapıyor, deri çanta, şapka, cüzdan ve takı gibi eşyalar üretiyor. Kooperatif, kadınlara hem kazanç sağlamak hem de depremin oluşturduğu olumsuz psikolojiden uzaklaşmak konusunda önemli bir destek sunuyor.

hatayda-ciftcilige-baslayan-avukat-2.jpg

Akdeniz Kadın Kooperatifi Başkanı Öksüz, kooperatifi kurduktan bir ay sonra meydana gelen 6 Şubat 2023 depreminde zorluklar yaşadıklarını belirtti. Valiliğin prefabrik çarşıda yer tahsis etmesiyle yeniden çalışmalarına başladıklarını ifade eden Öksüz, şu anda üretim yaparak kadınların kazanç sağlamalarına katkıda bulunduklarını söyledi.

hatayda-ciftcilige-baslayan-avukat-3.jpg

BAHÇEDE KOOPERATİFE, ADLİYEDEN ÇİFTLİĞE

Öksüz, avukatlık mesleği yanında hem çiftçiliği hem de kooperatif çalışmalarını uyum içinde yürütüyor. Bahçe bakım işleri güneş doğmadan başlıyor, ardından adliyede işlerini bitirdikten sonra tekrar bahçeye veya kooperatife dönüyor. İstanbul'dan deprem sonrası iş teklifleri aldığını ancak kooperatifteki kadınlarla kalkınma sözü verdiğini ve bu sözünü yerine getirmek için çalıştığını vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN